Imajte u vidu

10 saveta srećnih parova: Radite ovo i u braku će vam cvetati ruže svaki dan!

Sreću treba zaraditi. Oni parovi koji su srećni muče se da to postignu
Ljubav i zavođenje
11:42h Autor:
10 saveta srećnih parova: Radite ovo i u braku će vam cvetati ruže svaki dan!
Foto: Profimedia

Ovo su saveti ljudi koji su istinski srećni u braku i vezi:

1. Pre nego se odlučite da uđete u vezi, budite dobar cimer sami sebi. Drugim rečima, naučite da živite sami. Ako se ne možete u potpunosti brinuti sami o sebi (prati, kuvati, čistiti, peglati, kupovati), brzo ćete se naviknuti da se u svemu oslanjate na svog partnera, što vrlo često dovodi do problema i svađa.

2. Ne zaboravite na vlastiti život. Dobro je provoditi zajedničko vreme, ali je jednako važno imati vreme odvojeno za sebe. Vaš partner ne mora biti deo svake aktivnosti kojom se bavite, a posebno ako je reč o vašem hobiju.

3. Imajte sopstvene prijatelje. Super je imati partnera koji se odlično slaže s vašim prijateljima, baš kao i vi s njihovim, ali je jednako važno pobrinuti se da ne zaboravite druženje sa svojim prijateljima jedan na jedan. Tako ćete imati oslonac onda kad se pojave problemi i potrebna vam je podrška.

4. Naučite da oprostite nakon svađe. Ovo je ključno. Naučiti opraštati teže je nego što se čini, ali ključ do srećne veze u tome je da ne budete zlopamtila i naučite kad je vreme za oproštaj.

5. Nemojte ignorisati probleme. Čak i ako je reč o sitnoj, naizgled nebitnoj stvari koja vam smeta, nemojte je prećutati već raspravite o njoj pre nego ta mala stvar naraste i pretvori se u ogromnu svađu u kojoj ne prestajete nabrajati hiljadu sitnica koje vas izluđuju.

6. Nemojte se ljutiti na parnera jer nije sve ono što ste vi zamislili. Jer, budite sigurni, niste ni vi onaj ideal o kojem je on sanjario. Umesto toga, budite srećni sa svim njegovim lepim osobinama, stvarima u vezi njega koje vas fasciniraju i čine srećnom, a ono što vam nedostaje (tipa, partner za subotnje planinarenje ili gledanje romantičnih filmova, potražite u prijateljima).

Zrela žena zna kako da se postavi prema muškarcu: Ne treba mi neko kome ja nisam potrebna!

7. Nemojte se svađati već zajednički pronađite rešenje. Ponekad je lako zaboraviti da ste tim i odlutati na stranu suparnika. Kad se pojavi problem, onda biste se prema njemu trebali odnositi kao prema neprijatelju umesto da se okrećete jedno protiv drugog.

8. Nabavite dva pokrivača. Možda zvuči smešno, ali ovako ćete smanjiti 90% svađa povezanih sa spavanjem, a osim toga, smanjićete i velik deo ostalih svađa koje se javljaju kao rezultat umora.

9. Naučite da se lepo ispričate. Nemojte to samo reći, već to i mislite i pobrinite se da vas je partner čuo jasno i glasno. Ako ste stvarno zaljubljeni, izvinjavaćete se često jer niko nije savršen, a ako vam je do nekoga stalo, onda vam neće biti teško priznati da ste pogrešili.

10. I posljednji, zlatni savet od nekoga ko je u braku već trideset godina: "Budite spremni na kompromise. Budite taktični. Smejte se svaki dan. Osmeh i zagrljaj čine neverovatne stvari".

Moguće je da preživite neveru: 10 saveta da sačuvate brak i nakon prevare!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs