Svaka joj čast

Život pre i posle napada kiselinom: Hrabra Monika (28) otkriva sve detalje! (FOTO)

Spustila sam prozor, a u tom trenutku čovek koji je vozio bicikl pored mog automobila je prosuo neku tečnost na mene. Nisam imala pojma šta je u pitanju, u početku sam mislila da je vrela kafa, priseća se Monika
Lifestyle
21:16h Autor:
Život pre i posle napada kiselinom: Hrabra Monika (28) otkriva sve detalje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Monika Sing je imala samo 20 godina kada joj se život zauvek promenio. U to vreme bila je odlična studentkinja mode u Nju Delhiju, koja je započinjala karijeru modela. Tokom raspusta između semestara posećivala bi svoje roditelje u unutrašnjosti Indije, a za vreme jedne posete kada je doživela užasan napad.

"Vozila sam automobil kada me je jedan prijatelj pozvao. Spustila sam prozor, a u tom trenutku čovek koji je vozio bicikl pored mog automobila je prosuo neku tečnost na mene. Nisam imala pojma šta je u pitanju, u početku sam mislila da je vrela kafa", priča sada 28-godišnja Monika.

Napadnuta Jovana Tipšin: U sred bela dana pretili joj nožem!

Nakon napada, pokušala je da se odveze u bolnicu, ali su noge počele da je izdaju i nije ih osećala. Na njenu sreću, slučajni prolaznik ju je video i odvezao do najbliže bolnice. Usput je shvatila da je na nju prosuta kiselina koja joj je spržila 7 slojeva kože i skoro je ubila.

Ispostavilo se da je taj njen "prijatelj" koji ju je pozvao organizavao ceo napad. Monika ga je znala šest godina, a on je želeo da je oženi i nekoliko puta ju je zaprosio. Međutim, ona ga je svaki put odbila jer je želela da završi školovanje i da počne da radi.

Kako bi pružili najbolju moguću negu za svoje dete, Monikini roditelji su prodali sve što su imali.

"Otac mi je rekao da će me podržavati u svemu dokle god ja to hoću. Ali ja sam uprkos svemu želela da završim fakultet i da ostvarim svoje snove", izjavila je Monika. A upravo to je i uradila. Vratila se na fakultet i završila studije u pauzama između mnogobrojnih operacija.

"Nisam shvatala koliko su mi ozbiljne povrede jer se prvih nekoliko meseci uopšte nisam pogledala u ogledalu. Svi su mi govorili da sam dobro, ali tek kada sam videla svoje lice prvi put shvatila sam kolika mi je nepopravljiva šteta učinjena", objašnjava Monika. Srećom po nju, kada se vratila na predavanja, sve kolege su joj pomogle, a ona sama je svojski trudila da nadoknadi propušteno.

Maltretirali je zbog izgleda bez šminke: Ovako im je odgovorila! (VIDEO)

"Imala sam teškoće i sa govorom, kao da sam opet bila beba", seća se Monika.

Nakon svega, Sing je i dalje odlučna u tome da ostvari svoj san - da dobije posao u modnoj industriji, a već je na praksi kod slavnog indijskog kreatora Maniša Arore. Sledeća stepenica u karijeri joj je njujorška Parsons škola dizajna u koju je primljena. Na žalost, kako su se njeni poslovni uspesi ređali, otac joj je preminuo. Nakon toga, bila je odlučnija nego ikada da dobije diplomu jedne od najprestižnijih modnih instituta u svetu i da postigne što veći uspeh.

Devojka se ubila nakon 1.400 nasilničkih poruka od svog dečka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs