Radite na sebi

Sreća počinje i završava s vama: Zadovoljne žene nikada ne rade ove 4 stvari!

I samo vi ste tvorac svoje sreće. Niko drugi

Zanimljivosti
Autor:
Sreća počinje i završava s vama: Zadovoljne žene nikada ne rade ove 4 stvari!
Foto: Shutterstock

Koliko god se trudili i radili na sebi, postoje samo četiri stvari koje bi trebalo u potpunosti da eliminišete, a kako biste bili zadovoljni i srećni. Evo i koje su to:

Ne porede se sa drugima

Najjednostavnije rečeno, poređenje ubija radost. Kada to radite, tada i “hranite zver” koja vas vodi ka tome da ne budete srećni. Naravno, sasvim je prirodno izraziti radoznalost za živote drugih ljudi. Međutim, kada ova naizgled nevina tendencija postane opsesija, ona uzima danak na zadovoljstvo i psihičko stanje. Zavisnost od poređenja sa drugima destruktivna je kao bilo koja druga. Ali, vi imate snagu da zaustavite tu naviku koja kontroliše vaš život i nivo vašeg samopoštovanja. Počnite da volite sve svoje nesavršenosti i iskustva. Ne postoji niko kao vi na ovom svetu. Jedina osoba od koje bi trebalo da pokušavate biti bolji svakog dana ste vi. Samo vi i niko drugi.

Predskazanja koja naslućuju sreću: Ako stalno lomite posuđe, sreća se useljava u vašu kuću!

foto: Shutterstock

Prepuštanje žaljenju

Sasvim je zdravo i poželjno prisetiti se prošlih iskustava i izvući određene uvide iz njih. Takođe, sasvim je prirodno žaliti zbog odluka koje ste doneli kada vidite kako se njihove posledice odvijaju na neželjen način. Pokušajte da naučite nešto iz toga, a onda krenite dalje. Ukoliko to ne uradite, bićete ispunjeni gorčinom. Potrošićete tako mnogo vremena i energije razmišljajući o stvarima koje ne možete da promenite i stalnim zamišljanjem scenarija koji su mogli da se odigraju drugačije. Vaša prošlost vas je dovela do toga gde ste sada. Budite zahvalni zbog grešaka koje ste napravili, a koje su vam omogućile da postanete bolja osoba.

Odbacivanje svog istinskog ja

Ne postoji ništa inspirativnije nego videti nekoga da je prihvatio i prigrlio sebe svim svojim srcem. Istinska sreća može se postići jedino kada živimo u skladu sa onim za čim naš um, srce i duša žude. Ukoliko provodite vreme pokušavajući da se promenite, samo zato što neko drugi smatra da bi to trebalo da uradite, sigurno nećete biti srećni.

Zaboravljanje da sreća dolazi iznutra

Nije bitno koliko novca imate ili koja se titula nalazi ispred vašeg imena. Eksterna dostignuća i udobnost jesu divni, ali ako dozvolite da vaša sreća zavisi od spoljnih faktora, ceo život će vam proteći u proganjanju duhova. Sreća počinje i završava s vama. I samo vi ste tvorac svoje sreće. Niko drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs