Fasciniran ljudima, kulturom i specijalitetima

Najbolja reklama za Srbiju: Rus oduševljen našom zemljom, šajkaču i opanke nije skidao! (VIDEO)

Na vrlo originalan, simpatičan i duhovit način predstavio je srpsku tradiciju, nacionalnu kuhinju, osobenost nas Srba, obilazeći razna mesta po Srbiji

Zanimljivosti
20:16h Autor:
Najbolja reklama za Srbiju: Rus oduševljen našom zemljom, šajkaču i opanke nije skidao!  (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / НТВ

Džon Voren, poreklom Amerikanac, snimajući jednu od epizoda svoje emisije "Putujemo, jedemo" koja se prikazuje na ruskoj televiziji NTV, boravio je u Srbiji.

Na vrlo originalan, simpatičan i duhovit način predstavio je srpsku tradiciju, nacionalnu kuhinju, osobenost nas Srba, obilazeći razna mesta po Srbiji.

Kad Amerikanci zaigraju kolo: Snimak koji oduševljava Srbe! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / HTB

Isprobao je razna jela, poput roštilja, kulena, pečenja ispod sača i sa ražnja, ajvara… kao i župsko grožđe i župsko vino. Dopala mu se šajkača i naša narodna nošnja, a opanke gotovo da nije izuvao. Uverio se da je Vladimir Putin jedan od omiljenih ličnosti među Srbima, čim njegov lik viđa i na majicama. Zaključio je i da su srpski i ruski jezik veoma slični, ali i naišao na one koji odlično govore ruski.

Vojvođanski rečnik danas malo ko razume: Kad se budete ačili, i'te u očin!

foto: Printscreen Youtube / НТВ

Svi ljudi koje je sreo bili su druželjubivi i komunikativni, i lepo reagovali na informaciju da je gost iz Rusije. Jednu Srpkinju stigao je čak i da zaprosi, oduševivši se njenim ajvarom, ali… kasno Marko na Kosovo stiže.

Posetio je i Mokru Goru, provozao se Šarganskom osmicom, šetao vinogradima Topole, divio se pogledu sa Uvca i konačno stigao i do Beograda i Zemuna. Svratio je do čuvenog beogradskog parfemdžije i Skadarlije.

Svoje zemljake podsetio je da im ne treba viza za dolazak u Srbiju, a i na to da su cene u Srbiji primamljive. Izračunao je da je samo 338 evra Rusima potrebno za avionsku kartu, 7 dana u hotelu i sve troškove u Srbiji.

Doživite Srbiju očima Džona Vorena!

Zašto Srbi nikad neće propasti: Urbana legenda iz Beograda devedesetih

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs