Obavezno pročitajte

Jedna od najstrašnijih tajni koja intrigira javnost: 10 godina od nestanka supruge prvog čoveka Sajentologije! (FOTO)

Sajentologija, koja se još u medijima naziva i kultom slavnih, privlači svojim misterioznim pravilima još od kako se pojavila 1952. godine nastala na verovanjima američkog pisca L. Rona Hubarda

Zanimljivosti
12:32h Autor:
Jedna od najstrašnijih tajni koja intrigira javnost: 10 godina od nestanka supruge prvog čoveka Sajentologije! (FOTO)
Dejvid Miskevidž, Foto: Profimedia

Njeni članovi tokom godina bili su i Demi Mur, Lisa Mari Prisli, Nikol Kidman, Lea Remini koja je o svemu odlučila da javno progovori, pa i Kejti Holms, čiji je bivši suprug Tom Kruz verni pripadnik ove sekte.

Ali ono što godinama izaziva brojna pitanja jeste gde je nestala Šeli Miskevidž, supruga Dejvida Miskevidža, prvog čoveka sajentološke crkve?

Isplivale sve tajne sajentologije: Kejti Holms jedva izvukla živu glavu, Džon Travolta zbog vere izgubio sina! (FOTO)

foto: Profimedia

Šeli nije viđena još od 2007. godine, nakon što su se venčali Tom Kruz i Kejti za čiji je brak, kako se pisalo, bila zaslužna upravo ona jer je pomnim odabirom odlučila da je Kejti prava osoba za glumca. Svi znamo kako se taj brak završio.

Ali već deset godina od Šeli nema ni traga ni glasa.

Naravno da postoje razne teorije, a neke od njih su da je sama pobegla od cele priče koja godinama intrigira svet, dok je prema nekima već odavno mrtva.

Postoje i oni koji veruju da je upućena na tajno i udaljeno mesto koje čuva oružana straža kako bi se dovela u red jer se nije držala pravila kulta.

Nakon 40 godina Elvisova Prisila izašla iz sajentologije: Dosta mi je, ne mogu više! (FOTO)

foto: Profimedia

O njenom nestanku sada je za "Daily Mail" progovorila i Dženis Grejdi, takođe jedna od bivših pripadnica sajentologije koja je poznavala Šeli još od detinjstva. Grejdi je se prisetila kao nedruštvene osobe koju su mnogi smatrali nesposobnom, a kojoj je jedina zanimacija bila posvećenost suprugu Dejvidu sa kojim je vezu započela 1978. godine i osnivaču kulta Hubardu, ali bez obzira na to, njenih fotografija gotovo da i nema.

Najbolnija tačka Nikol Kidman: Ne može da preboli ćerku! (FOTO)

foto: Profimedia

Drugi koji su poznavali par tvrde da se Miskevidž i Šeli nikada nisu poljubili, dodirivali ili grlili pred drugima sve godine koje su bili u braku.

Grejdi se slaže da je nestanak supruge prvog čoveka sajentologije itekako čudan jer je ona volela svaki trenutak pažnje koji bi joj on uputio, a i sviđalo joj se da bude njegova supruga.

- Ona je zarobljena u svom sopstvenom paklu - govori Grejdi u videu, a detalje o svojoj pripadnosti crkvi otkriva u knjizi "Commodore's Messenger" u kojoj je iznela i brojne druge tvrdnje koje će zasigurno naljutiti čelnike ove crkve.

Oni su se susreli sa smrću: Jezive ispovesti Holivudskih zvezda! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Glumica Lea Remini 2015. godine policiji je čak prijavila i Šelin nestanak, ali oni su joj poručili da je ona dobro i odbacili daljnje upite.

Miskevidž o nestanku supruge, koja je zadnji put viđena 2007. godine nakon što je prisustvovala ispraćaju svog oca, nikad nije govorio, zbog čega se samo pojavljuju nova pitanja. Njen nestanak samo je jednom prilikom komentarisao zastupnik sajentološke crkve koji je izjavio da Šeli radi na sopstvenom projektu i da će javnost jednom saznati za to.

A da li će se prava istina ikada saznati, to ćemo tek videti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs