OSNOVNA NAČELA FILOZOFIJE LUJZE HEJ

Šta smo naučili od Lujze Hej: Duhovno rastem kada prihvatam odgovornost za svoj život!

Setimo se filozofije pokojne Lujze Hej

Zanimljivosti
14:27h Autor:
Šta smo naučili od Lujze Hej: Duhovno rastem kada prihvatam odgovornost za svoj život!
Foto: Shutterstock

Ono što znamo o sebi i životu postaje naša istina i kreira našu stvarnost, da smo sami odgovorni za sve u našim životima, i za ono dobro i za ono loše, da svaka naša misao, izgovorena reč i emocija kreiraju naša iskustva.

Možemo promeniti naše misli, a time i našu stvarnost u bilo kom trenutku i sa bilo koje tačke polazišta.

Žena preživela silovanje, depresiju i rak: Njene reči izlečile su milione ljudi!

NAJČEŠĆE ŽIVOTNE PREPREKE

Usmeravanje energije i pažnje na okrivljavanje situacija i ljudi iz prošlosti, na okolinu i sve one situacije koje koristimo kao razloge neuspeha najčešće su prepreke na putu prema životu kakav želimo živeti. Jedino kada naučimo kako pronaći izlaz iz sveta okrivljavanja, ljutnje i zameranja, možemo početi misliti pozitivno. U svoj život uvesti harmoniju i mir kao i stvoriti novu sliku sopstvene stvarnosti.

NAŠE MISLI KREIRAJU NAŠ ŽIVOT

Svaka misao koju pomislimo i svaka reč koju izgovorimo kreira život i stvarnost. Samo od vas zavisi šta ćete učiniti sa svojim životom. Hoćete li odabrati misliti i živeti po starim obrascima koje svakodnevno odabirate, pod uticajem ljudi, događaja i situacija koje su vas i dovele do priče u kojoj se trenutno nalazite ili ćete odlučiti promeniti misli, zavoleti se, raditi na sebi i na taj način kreirati svoju novu priču ispunjenu ljubavlju, pažnjom, obiljem, srećom i uspehom.

Za pokretanje procesa ozdravljenja potrebna je samo istinska želja i odluka za promenom kao i koraci koji će omogućiti ostvarenje željene pozitivne promene. Radionice koje je osmislila Luiza Hej, a koje se danas održavaju širom sveta, pomažu vam da prihvatite i zavolite sebe, da preuzmete odgovornost za sebe, da pozitivno razmišljate, da slušate svoje srce kao i da sledite svoju životnu strast i svrhu. Shvaćete da ništa u životu nije slučajno i da je sve moguće.

„Život je vrlo jednostavan. Šta dajemo, to dobijamo. Verujem da smo svi mi odgovorni za svako iskustvo u svom životu, ono najbolje kao i ono najgore. Svaka naša misao kreira nam budućnost. Svako od nas stvara svoja iskustva svojim mislima i svojim rečima. Zapamtite da se radi o mislima, a misli možemo menjati.

Želite li se promeniti?

Vi ste pokretač u ovome svetu! Dobićete sve što odaberete misliti. U ovom trenutku počinje novi život. Svaki trenutak može biti i novi početak. Zato, pustimo da ovaj trenutak odmah i ovde bude početak za vas. Zar nije predivno kada to znamo! U ovom je trenutku početak! Od sada počinje promena.”

Luiza Hej

AFIRMACIJE – JEDNOSTAVAN ALAT ZA SAMOPOMOĆ

U svojoj filozofiji koristila je afirmacije – jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primeniti na svim poljima našeg života. Bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vreme. Ništa se ne događa preko noći. Zamislite to kao kada posejete seme u zemlju, negujući ga i zalivajući, iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba puno ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.

Afirmacije možete izgovarati kada god poželite. Zavisno o potrebi i želji možete ih izgovarati uveče pre spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok vozite auto, dok radite, šetate, spremate kuću ili odmarate.

Što više i češće ih izgovarate to će one biti brže i efikasnije.

Svaki dan prebijana, silovana sa 5 godina: Težak život slavne Lujze Hej (90)!

foto: Profimedia

AFIRMACIJE LUJZE HEJ ZA USPEŠAN ŽIVOT

  • Ja zaslužujem najbolje i prihvatam ga sada.
  • Sve što dotaknem pretvara se u uspeh.
  • Ja sam magnet za novac.
  • Privlačim bogatstvo svake vrste.
  • Moji prihodi se neprestano povećavaju.
  • Finansijski sam stabilna i imam za sve svoje želje i potrebe.
  • Imam posao koji me ispunjava i donosi mi obilje.
  • Svaki dan osećam se sve bolje i svaka stanica moga tela zrači zdravljem.
  • Uspešno komuniciram sa svojom decom pa ona izrastaju u srećne osobe, zadovoljne sobom.
  • Uspešno balansiram između obaveza pa ih ispunjavam sa veseljem i na vreme.
  • Uspešno sam obavila razgovor za posao i dobila sam priliku da se dokažem.
  • Sve je dobro u mom svetu.
  • Dobijam svu pomoć koja mi je potrebna da uspem u projektu.

OMILJENI MOTIVACIJSKI CITATI LUJZE HEJ

“Imate moć isceliti svoj život, morate to znati. Mi tako često mislimo da smo bespomoćni, ali nismo. Uvek imamo moć naših misli, svesno koristite tu svoju moć.”

“Pogledajte probleme u svom životu. Zapitajte se: ‘Kakvim mislima sam to stvorila?’”

“Svakoj negativnoj misli koja se pojavi u mom umu kažem „napolje“! Ni jedna osoba, mesto ili stvar nema nikakvu moć nada mnom, jer ja sam jedini mislilac u mojoj glavi. Sama stvaram svoju realnost i svaku osobu u njoj.”

“Svaki put kada meditirate, svaki put kada vizualizujete ozdravljenje, svaki put kada kažete nešto za isceljivanje cele planete, povezujete se sa istomišljenicima širom planete koji rade istu stvar.”

“U beskonačnosti života u kojoj postojim, sve je savršeno, celovito i potpuno, biram ne verovati u stara ograničenja i oskudicu, sada odlučujem videti sebe. Onako kako svemir vidi mene – savršenu, celovitu i potpunu.”

“Ljubav nikada nije iznad nas; ljubav je u nama.”

“Budite spremni za ljubav kada dolazi. Pripremite teren i budite spremni negovati ljubav. Budite ljubazni i bićete dopadljivi. Budite otvoreni za ljubav.”

“Samoodobravanje i samoprihvatanje u sadašnjosti su ključni za pozitivne promene u svakom području našeg života.”

“Duhovno rastem kada prihvatam odgovornost za svoj život.”

“Budite spremni preduzeti prvi korak, bez obzira koliko mali on bio.

Koncentrišite se na činjenicu da ste spremni da učite. Apsolutna čuda će se dogoditi.”

“Možda ne znamo da oprostimo, a mnogi ni ne žele oprostiti; ali kada kažemo da smo spremni oprostiti započinjemo praksu isceljenja.”

Promenite život iz korena: 3 obavezna uslova koji garantuju mir i sreću!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs