Istina

Bolest odlazi tada, kada nestaje potreba za njom: 3 pitanja koja teraju rđu od tela!

Telo oseti potrebu da se razboli i to se dešava zbog ovih razloga
Zanimljivosti
11:18h Autor:
Bolest odlazi tada, kada nestaje potreba za njom: 3 pitanja koja teraju rđu od tela!
Foto: Thinkstock

Neki psihoterapeuti smatraju da skoro sve bolesti u osnovi imaju psihološki uzrok. A oficijelna medicina je zvanično priznala sedam bolesti u kojima je psihosomatski faktor vodeći. To je tkz. "čikaška sedmorka".

Bolest se javlja kao način da se zadovolje potrebe koje na drugačiji način ne mogu biti zadovoljene, piše Bebamur.com

Dakle, šta omogućava bolest?

1. O sebi se brine bez krivice

Lekovi, sve vrste sredstava zaštite, skupe analize, procedure, ispitivanja - sve ovo vam je omogućeno, samo zato što ste bolesni. Pokušajte istu tu sumu da potrošite na usluge stilista ili za masažu. Za nekoliko generacija žena - to je nedopustljivo. Uvek postoji nešto za šta je novac potrebniji.

2. Pravo na odmor

Paradoks je u tome, da većina savremenih žena, čak i ako su honorarci ili imaju klizno vreme i dalje žive po principu, koji glasi: "Žena samo u dva slučaja može ništa da ne radi - to su trudnoća i bolest."

Ceo naš sistem je zasnovan na ovom principu. Dete ne može da ne ide u školu ako ono to ne želi. Postoji samo jedan razlog zašto ono može da izostane iz škole - to je bolest. Apsurdno, zar ne?!

Izlečite uzrok svih bolesti: Ova biljka će izbaciti stres iz vašeg tela! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Pravo na brigu bliskih

Mogućnost da se osetiš ženom, o kojoj se brinu. Pošto nije prihvatljivo, da se brine o "jakim, pametnim i uspešnim", posebno o onima koji mogu da se brinu sami o sebi. Bolest daje pravo na brigu i nežnost. Ako bliski nastave da ignorišu čak i te nedvosmislene molbe za pomoć, bolest napreduje, a u nekom trenutku ove molbe se moraju čuti. Dežurstvo u hitnoj će biti obezbeđeno.

4. Pažnja porodice i prijatelja

Bolest je način da se osećate posebno, vredni pažnje. O tebi diskutuju, pričaju o tebi. Postaješ "tema dana". A što je komplikovanija i teža bolest, tim je više "ovog i onog".

5. Poštovanje

​Čovek koji preživljava strašnu patnju, zajedno sa sažaljenjem i saosećanjem čak i sa mislma: "Bože me sačuvaj od ovoga ..." izaziva strahopoštovanje i poštovanje.

​Ako ono što radite u datom trenutku, iz nekog razloga, ne izaziva poštovanje (posebno kod vas samih), tada će ozbiljna bolest izazvati poštovanje.

Želju da se osetite kao "heroj" niko vam neće osporiti.

Rešite se dijabetesa bez lekova: Prirodni recept izbacuje bolest iz vašeg tela!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

​6. Mogućnost da se ne odluči to što treba da se odluči

Kada je dete ozbiljno bolesno, ideja o razvodu treba da se odloži. Sopstvena jaka bolest će primorati da se odlože novi projekti i promena zanimanja. Dugogodišnja briga o bliskom čoveku, dobar je razlog da se ne postavljaju pitanja ličnog života i karijere.

7. Mogućnost da se predahne, ne žuri, oslušne sebe

Za vreme bolesti život se drastično usporava i u prvi plan izlazi ono što je ranije ignorisano i nije primećivano. Postaje važan svaki svoj udah, svaki svoj korak.

8. "Poslednja želja umirućeg"

Uobičajeno je da se želje bolesnog čoveka ispoštuju, i bolesnik, konačno može primorati muža da popravi česmu i da pričvrsti odvaljenu ručku na vratima. Da ne pominjemo druge više globalne zahteve.

9. Vidi svet sa druge strane. Bolest omogućava da se dospe u drugu realnost.

Ako ste nekoliko sati uzastopno gledali nabore tkanine na abažuri, ili razgledali figure čudnih životinja u senkama na plafonu - znate na šta mislim. Kada jedina stvar koju možeš - je da gledaš satima u jedan kvadrat metar sa metar, tada se svet ispoljava pred vama sa potpuno druge strane.

Potresna poruka Isidore Bjelice: Bolje da sam umrla, nego što sam ovo doživela!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

10. Preispita svoj život

Ozbiljna bolest primorava da se razmisli o tome, o čemu se ranije nije mislilo. Kada postoji mogućnost da je možda to kraj, tada sva laž o sebi i svom životu negde nestaje, a ti ostaješ sa istinom. I u tom trenutku se dešava globalno preusmeravanje sistema. Ponovno ocenjivanje celog svog života. Potrebe su takve stvari koje treba ostvariti. Pitanje je jedino na koji način. Ako odrasla osoba iz nekog razloga nije spremna da izloži svoje potrebe otvoreno, onda nesvesno uključuje "teatar tela" i ove potrebe će biti zadovoljene posredstvom manipulacije sa telom, - to jest, bolesti. Da se priznaju takve stvari, bez odgovarajuće spremnosti nemoguće je. Uključuje se jaka psihološka zaštita.

Zbog toga ima smisla postepeno pristupiti osvešćivanju:

1. Postavite sebi pitanje: Šta mi bolest omogućava da dobijem? Napravite iskren spisak, sa primerima.

2. Proživite svaku stavku. Bez osuđivanja sebe, i sa priznavanjem tog svog načina da dobijete nešto veoma važno za sebe.

3. Dozvolite sebi da otvoreno u odnosima dobijete to isto, izložite svoje potrebe, govorite o njima. Priznavajući ih sebi.

Bolest odlazi tada, kada nestaje potreba za njom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs