Da li je moguće

Šta sve rade, dobro pa imaju kožu: Dermatolog otkrio najčudnije slučajeve u svojoj karijeri!

Nisu samo u pitanju mladeži koji se menjaju, reč je mnogo čudnijim problemima
Zanimljivosti
10:38h Autor:
Šta sve rade, dobro pa imaju kožu: Dermatolog otkrio najčudnije slučajeve u svojoj karijeri!
Foto: Thinkstock

Kao žene mi svoju kožu maltretiramo maksimalno. Između brijanja, povlačenja, depiliranja, čupkanja, struganja dobro je da uopšte imamo kožu.

A čega su se sve dermatolozi nagledali u svojoj karijeri pročitajte u nastavku:

Mladež koji to nije

"Starija žena je došla u ordinaciju zbog mladeža na grudima koji se menjao. Bila je to crna mrlja koja je kada sam je pipnuo počela da se kreće. Ispostavilo se da je to pravi, živi krpelj koji se mrda. Uspešno sam ga odstranio i poslao na analizu, a "ranu" sam sanirao kao ne bi došlo do razvoja bolesti," ispričao je Džoš Zicner, dermatolog sa praksom u Njujorku.

Narandžasta žena

"Imao sam pacijentkinju koji je došao u ordinaciju jer joj je koža postala narandžasta. Bukvalno, bila je narandžasta od glave do pete. Ispostavilo se da je bila na dijeti sa sokovima (pila samo sokove) koja je podrazumevala ispijanje soka od mnogo šargarepe. To je uslovilo takozvanu karotemniju koja se manifestuje tako što koža postane narandžasta. Kada je prestala da pije sokove, vratila joj se normalna boja kože."

Medicinska sestra ispričala najodvratnije stvari koje je videla na poslu: Zgadiće vam se život!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Hladne opekotine

"Pacijent je došao u kliniku jer je sam pokušao da zamrzne pege. Lekari inače koriste tečni azot, a on je koristio feon koji je isprskao po licu, nogama, rukama... Freon je izazvao opekotine. Kada se pojavio kod mene, morao sam da ga lečim od "hladnih opekotina" i to sa kremama i specijalnim zavojima," ispričao je jedan lekar.

Paklene opekotine

"Jednog dana se u ordinaciji pojavila studentkinja koja je raspust provela u Meksiku. Nakon noćne žurke otišla je na plažu i zaspala, a kada se probudila dobila je opekotine od sunca koje su bile nešto najgore što sam video za vreme moje karijere. Kada je došla imala je dva ogromna plika koja su prekrivala njeno lice i koja su bila puna tečnosti. Godinama smo u ordinaciji pričali o njenom slučaju i velikoj mogućnosti da od tog "sunčanja" dobije rak kože.

Ulepšavanje

"Pacijentkinja je ugradila filere u nekoj amaterskoj klinici što je izazvalo pojavu užasnih kvrga svuda po njenom licu," seća se jedan doktor.

Piling koji je ostrugao lice

"Pacijentkinja se pojavila u ordinaciji sa svetlo crvenim i otečenim licem. Ispostavilo se da je preko interneta kupila proizvod za piling lica. To je bio falsifikat proizvoda koji inače koriste dermatolozi. Morao sam da je lečim kremama kako bi otok nestao sa lica," navodi lekar.

Ginekolozi ne podnose kada im žene kažu ovo: 4 zabranjene rečenice!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Sređena" žena

"Jednom mi je u ordinaciju došla skockana, namirisana devojka, po struci advokat. Žalila se na veliku sivu mrlju na leđima koju nikako nije mogla da izleči iako su joj razni dermatolozi prepisivali kreme. Uzeo sam vatu umočenu u alkohol i sa njom prešao preko mrlje. Kako sam premazivao mrlju, prljavština je počela da se skida. Ispostavilo se da ova mlada žena nije znala kako da opere svoja leđa. Sreća, imala je dobar osećaj za humor pa smo se smejali celoj situaciji," iskren je jedan doktor.

Revnosno čišćenje lica

"Jedna pacijentkinja je došla sa ogrebotinama i ranama na licu. Ispostavilo se da se svako jutro umiva sa električnom četkicom za zube na taj način skidajući zdravi sloj kože. Vremenom lice joj se inficiralo te smo morali da ga lečimo," prenosi svoje iskustvo dermatolog.

Ima 63 godine, a koža joj je zategnuta i lepa: Moja tajna je jednostavna, ja se ne umivam!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs