Samo za hrabre

Medicinska sestra ispričala najodvratnije stvari koje je videla na poslu: Zgadiće vam se život!

Posle ovog iskustva, zapitala sam se zašto još uvek radim kao medicinska sestra
Zanimljivosti
15:06h Autor:
Medicinska sestra ispričala najodvratnije stvari koje je videla na poslu: Zgadiće vam se život!
Foto: Thinkstock

Nije tajna da se medicinske sestre susreću sa prilično gadnim stvarima tokom karijere. Od misterioznih izraslina do telesnih tečnosti; one se svaki dan bore da ne povrate ručak. Ali koliko je njihov posao stvarno "gadan" svedoče priče ovih 7 žena zaposlenih kao medicinske sestre.

Flašica gaziranog soka se zaglavila znate već gde

"Čovek je došao u Hitnu sa flašicom gaziranog soka zaglavljenom u zadnjici. Pokušao je sam sa hvataljkom za salatu da izvadi flašu, ali zbog pritiska ona je ušla još dublje..." ispričala je jedna medicinska sestra koja je pomogla nesrećnom čoveku da izvadi zaglavljenu flašu soka.

Gaaadna infekcija

"Na prijemu u Hitnu, otkrila sam da crvi puze po stopalu pacijenta. Bila sam na početku svoje karijere kao medicinska sestra i nisam znala kako da se nosim sa crvima i neizdrživim smradom, pa sam pozvala iskusniju koleginicu da mi pomogne. Bilo je to prilično gadno iskustvo," navela je Keti Kleber.

Uvredila je medicinsku sestru, a ona joj je žestoko uzvratila: Odgovor o kojem se priča!

Ilustracija / Shutterstock
Ilustracija / Shutterstock

Iznenadni žuto-zeleni tuš

"Presvlačilasam pelene bebi na neonatalnoj nezi, i taman kada sam joj podigla guzu kako bih stavila čistu pelenu ispod nje, ona se upiškila i ukakila svuda po meni. Ruke, ramena, lice, pa čak i zid iza mene je bio prekriven kombinacijom urina i fekalija. Od tog momenta pa do danas ja ne jedem senf", podelila je svoje iskustvo jedna medicinska sestra.

Pacijent-napasnik

"Jedne noći sam obilazila pacijente u bolničkim sobama i davala im lekove. Odjednom sam osetila ruku na svojoj zadnjici. Okrenula sam se, pogledala pacijenta i videla da, na sreću, mesečari! Uspela sam da sklonim njegovu ruku i da ga vratim u krevet, a da se pri tome nije probudio. Uopšte nije znao šta se dešavalo. Sledećeg jutra kada sam prolazila pored njega pokušala sam da se ne nasmejem," podelila je svoje iskustvo Džoslin Frimen.

Čovek koji se žalio na bolove u nogama

"Stariji čovek je došao u Hitnu zbog toga jer su ga stopala užasno bolela, ali je poludeo kada smo pokušali da mu skinemo čarape. Nakon što smo ih bukvalno ogulili sa njegovih stopala (nosio ih je nekoliko meseci), videli smo da su mu prsti slepljeni i prekriveni gljivicama, a njegovi nokti su bili toliko dugački i zakrivljeni da su ličili na kandže. Ne znamo kako je uopšte hodao!" iskrena je jedan medicinska sestra.

Ginekolozi ne podnose kada im žene kažu ovo: 4 zabranjene rečenice!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Telo prekriveno ranama

"Jedna starija žena je dovedena u Hitnu sa ranama i infekcijom koja je zahvatila celo telo. Bukvalno niste mogli da joj vidite kožu, sva je bila u ranama, ožiljcima i ogrebotinama. Satima smo je prali i sanirali rane, a smrad je bio užasan i uvlačio mi se u sve pore. Do kraja smene sam osećala taj smrad. Međutim, više od gadljivosti, osećala sam veliku tugu i sažaljenje prema toj jadnoj ženi," Ispričala je jedna anonimna medicinska sestra.

Incident zvani izmet

"Ranije, na početku moje karijere, brinula sam se o jednom gojaznom čoveku. Rekao mi je da je završio sa nuždom i da mogu da izvadim nošu. Pažljivo sam ga okrenula na stranu, ali noša je bila prazna. Pogledala sam u nabore sala i kože i shvatila da je izmet ostao zaglavljen u toj sili mesa i sala. Morala sam da ga oslobodim izmeta golim rukama. To su bili momenti kada sam se pitala zašto radim kao medicinska sestra!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs