Genijalno

Uvredila je medicinsku sestru, a ona joj je žestoko uzvratila: Odgovor o kojem se priča!

Ako ne vidite ono šta drugi rade i koliko rade, ne znači da njihov posao nije važan
Zanimljivosti
11:56h Autor:
Uvredila je medicinsku sestru, a ona joj je žestoko uzvratila: Odgovor o kojem se priča!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Medicinska sestra Kejtlin Brasington često se sreće sa ljudima koji smatraju da je njena profesija daleko manje važna od lekarske. Međutim, kap koja je prelila čašu bio je susret sa poznanicom u prodavnici, nakon kojeg je Brasingtonova rešila da se javnosti obrati putem društvenih mreža. Ona je na Fejsbuku napisala otvoreno pismo koje je "lajkovalo" više od 21 hiljade ljudi koji su oduševljeni rečima ove medicinske sestre.

Kejtlinino pismo prenosimo u celosti:

"Samo medicinska sestra".

"Idem kući nakon naporne smene, izgledajući sasvim ordinarno u svojoj uniformi. Na putu ka kući zastajem da kupim mleko i u prodavnici srećem poznanicu.

Nikada me nije videla u uniformi i nije znala da sam "samo medicinska sestra". Vau!

Tokom 18-godišnje karijere čula sam tu frazu mnogo puta, ali sada je prevršilo svaku meru. Jesam li ja samo medicinska sestra? Pomagala sam bebama da dođu na ovaj svet, a mnogima je trebala pomoć da dođu do prvog daha, ali ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Držala sam za ruku pacijente i dostojanstveno ih ispraćala dok su uzimali poslednji dah, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Videla je lice svoje bebe i odbacila je: Medicinska sestra uradila nešto neverovatno! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Savetovala sam ožalošćene roditelje

nakon gubitka deteta, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Oživljavala sam pacijente, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Ja sam oči, uši i ruke lekara, imam mogućnost da priđem, lečim i kontrolišem vaše bolesti, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Uspevam da saslušam pluća novorođenčeta i ustanovim koje krilo ima smanjen dotok vazduha, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Edukujem pacijente, negovatelje i nove kolege i koleginice, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Ja sam advokat mojih pacijenta u zdravstvenom sistemu koji ne brine uvek o interesima mojih pacijenata, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Propustiću Božić, rođendane moje dece i njihove školske priredbe da bih se na poslu brinula o vašim voljenima, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra.

Uzimam krv, plasiram braunile i šijem rane, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Mogu da izađem na kraj sa srčanim zastojem kod novorođenčadi, dece i odraslih, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Mogu da vam kažem kolika je doza adrenalina ili amiodarona potrebna da oživite svoje dete na osnovu njegove težine, ali, ipak - ja sam samo medicinska sestra. Imam iskustvo i znanje koje čuva ljudske živote.

Pa, ukoliko sam ja samo medicinska sestra, onda sam đavolski ponosna na to!" - napisala je Kejtlin i osvojila srca javnosti.

50 godina uspešno lečila ljude od raka: Medicinska sestra otkrila recept starog plemena!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs