Ponosna na svoju diplomu

Nikad nije kasno: Diplomirala sa 99 godina!

Žena sa Ajove je zbog nesreće na plivanju i bolesne bake prekinula školovanje, iako joj je ostao samo jedan ispit, ali se 80 godina nakon napuštanja škole njena unuka potrudila da joj ispuni dugogodišnju želju
Zanimljivosti
16:50h Autor:
Nikad nije kasno: Diplomirala sa 99 godina!
Foto: Beta

Odri Krebtri iz Ajove je imala samo jedan ispit do diplomiranja, ali je ipak napustila srednju školu, što ne bi bilo toliko upečatljivo da ona nema 99 godina i da je tek sada dobila počasnu diplomu. Pre više od 80 godina žena iz Kedar Folsa odlučila je da prekine sa školovanjem, iako joj je do finalnog koraka ostao samo jedan stepenik. Međutim, Volterlu Ist srednja škola se odužila svojoj sugrađanki i uručila joj dragoceni papir.

“Osećam se mnogo pametnije”, rekla je Krebtri.

Ona je počela obrazovanje u jednosobnoj školi na severoistoku Ajove, a napustila srednju 1932. godine zbog nesreće na plivanju i ronjenju, zbog koje je propustila nekoliko školskih dana. Morala je, takođe, da brine o bolesnoj baki.

“Bila sam završna godina, ali mi je nedostajala jedna ocena, pa sam mislil da ću se vratiti naredne jeseni”, rekla je ona.

To bi se i desilo, da nije upoznala svog prvog muža. Par je 1957. kupio lokalnu cvećaru u kojoj je Krebtri radila 28 godina. Nažalost, suprug je nije pratio u poslovnim poduhvatima, jer je umro samo dva meseca posle pokretanja biznisa.

Uprkos svemu, Krebtri kaže da je oduvek bila nezadovoljna zbog toga što nije završila školu. Njena unuka je zato kontaktirala Voterlu školu i pomogla joj da organizuje ceremoniju dodele diplome.

“Nikom ne bih savetovala da napušta školu. Moram da kažem da je prema meni Gospod bio dobar”, kaže Krebtri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs