Život i brak

Ovoliko košta srpska snajka: Mladoženja mora da izdvoji bogatstvo za devojku iz Albanije!

Da ne bi ostali večite neženje, mladoženje sa juga Srbije odlaze u Albaniju po buduću nevestu
Zanimljivosti
09:30h Autor:
Ovoliko košta srpska snajka: Mladoženja mora da izdvoji bogatstvo za devojku iz Albanije!
Foto: Thinkstock

Na jugu Srbije u Preševskoj dolini u poslednjih godinu dana sklopljeno je šest brakova Srba i Albanki i za takve brakove Srbi izdvajaju i do 5500 evra.

Prema informacijama koje prenose agencije, u mestu Trgovištu odvojen je čak za 300 samaca starijih od 35 godina kao pomoć lokalne sredine da plate potrebne dokumente, put u Albaniju gde idu kako bi pronašli i kupili Albanku.

Svadbeni običaji u Srbiji: Jedan posebno donosi sreću mladencima!

Novinska agencija "Naše Preševo" javlja da je najmanje 800 Albanki "na tržištu" Srbije, i one čekaju da sklope brakove sa starijim Srbima. Humanitarna organizacija "Stara Raška" došla je do saznanja da još 400 u Albaniji čeka da sklopi brak u Srbiji.

Ima onih koji sa sumnjom gledaju na ovakovo sklapanje brakova i ne veruju da će ti brakovi opstati. Pre svega što su Albanke kupljene za male svote i što su neke prevarene i dovedene u Srbiju pod izgovorom da će u Srbiji čuvati stoku. Opet, neki na ovu pojavu gledaju kao na albanizaciju juga Srbije.

U većini slučajeva pokazuje se da su strahovi neopravdani jer se albanske snajke brzo priviknu na okolinu i zadovoljne su ovako sklopljenim brakovima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sve više Srpkinja se udaje za Hrvate: Razlog nije ljubav!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs