Pitanja

Ako vam je stalo do zdravlja, ove reči nikada ne smete reći svom lekaru!

Dve rečenice ne smete nikada, ni u najluđim snovima da kažete svom doktoru, a evo i zašto
Zanimljivosti
04:20h Autor:
Ako vam je stalo do zdravlja, ove reči nikada ne smete reći svom lekaru!
Foto: Profimedia

Mnogi nisu svesni da svojim postupcima i rečima i te kako mogu uticati na postavljanje pravilne dijagnoze. Proverite koje rečenice nikada ne smete reći doktorima jer ćete ih navesti na pogrešan put:

"Guglala sam simptome i sigurna sam da je problem u …"

Kada primetimo prve znakove nekog zdravstvenog problema, većina nas odmah će infromacije o simptomima proveriti na internetu.

Međutim, stručnjaci smatraju da to nije dobar potez. Naime, zbog nestručne samo-dijagnoze možemo nesvesno ignorisati važne simptome i ne otkriti ih doktoru samo zato što smo uvereni da znamo od čega bolujemo ili šta je uzrok našeg zdravstvenog problema. Na taj način utičemo na donošenje prave dijagnoze.

Žene ih ignorišu, lekari često greše: Prva dva simptoma raka jajnika!

Doktori prilikom tog postupka moraju slediti određeni protokol koji, između ostalog, uključuje analizu svih simptoma, istoriju bolesti, porodične medicinske anamneze i lekova koje koristite. Zbog toga je važno da od vas dobiju sve važne informacije o onome što vas muči tj. da ne dobije pogrešne informacije koje će ga navesti na potpuno drugi zaključak.

"Mislim da je sve to samo u mojoj glavi"

Ljudi koji ne vole da odlaze kod doktora ili se boje lekarskih ordinacija i bolnica često pokušavaju da umanje važnost svojih zdravstvenih problema. Nikada ne ublažavajte svoje simptome i ako osećate da su posledica fizičkog problema ne pripisujte ih stresu.

Kako biste izbegli velike zdravstvene probleme, proverite zbog kojih bolova odmah morate kod doktora. Uvek budite iskreni prema njemu kako bi on shvatio potencijalnu ozbiljnost situacije i kako mu ništa ne bi promaklo prilikom postavljanja dijagnoze.

Reuma koju lekari nisu mogli da ublaže: Žena otkriva kako se zauvek oslobodila bola! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs