Šta vam podsvest poručuje

Stručnjak za snove otkriva: Šta morate da uradite posle ovih noćnih mora!

Snovi ljubavne tematike u kojima se akteri pretvore u nekog iz vaše porodice često nas kao noćne more užasavaju, ali seks u snovima nema isto značenje kao u stvarnosti
Zanimljivosti
18:40h Autor:
Stručnjak za snove otkriva: Šta morate da uradite posle ovih noćnih mora!
Foto: Shutterstock

Bežanje od čudovišta, osećaj paralize, kašnjenje na važan dogovor, smrt voljene osobe, gubitak kose i zuba... Sve ovo su najčešće noćne more koje uznemiravaju i muškarce i žene.

Lista stvari koje odmah treba da počnete da radite: Ostatak života biće vam mnogo bolji!

Uzrok noćnih mora ne mora uvek da bude strah - češće su to druge emocije, između ostalog, osećaj krivice, tuge, gađenja ili zbunjenosti.

Kako bi barem delimično razjasnili šta se krije iza tih nesvesnih simbola, analitičarka snova Lori Kvin Lovenberg analizirala je upravo one noćne more na koje se ljudi najčešće žale.

1. Ispadanje zubaOvaj je san povezan sa problemima u komunikaciji u stvarnom životu. Postoje razne verzije snova sa zubima, ali onaj sa njihovim ispadanjem je najčešći. Sve što u snovima ima veze sa ustima, povezano je sa razgovorom, a ispadanja zuba je indikacija da ste nedavno izrekli nešto što niste smeli.

2. Sahrana nekog voljenogSmrt je za mozak onog koji sanja simbol promena i završetaka. Ako sanjate smrt, zapitajte se šta se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak - u pitanju je otpuštanje i pomirenje, kako biste mogli da krenete dalje.

Uzmite dve kockice i postavite pitanje: Stara tehnika proricanja sudbine!

3. Snovi o sramoćenju sebeBilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično, povezani su sa stresom u poslu ili onome što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili šta testira vaše strpljenje.

4. Incestni snoviSnovi ljubavne tematike u kojima se akteri pretvore u nekog iz vaše porodice često nas kao noćne more užasavaju, ali seks u snovima nema isto značenje kao u stvarnosti. U snu on označava spajanje, povezanost i više se odnosi na psihičko zbližavanje koje vam je potrebno ili vam nedostaje. Takođe, mogu označavati težnju da posedujemo neku osobinu onoga ko se u takvom snu pojavljuje, jer je sami nemamo.

5. Snovi o izgubljenostiMesta i putevi na kojima se izgubimo u snovima simbolizuju gde se nalazimo u našim srcima ili mozgu. Takav san je simbol neodlučnosti u stvarnom životu, nesposobnosti donošenja odluke ili pridržavanja iste.

Kako da stvarno napravite velike promene u životu: Bez odlaganja, odmah uradite ovih 10 stvari!

6. Snovi o padanjuOvakvi snovi su oduvek jedni od najčešćih za sve ljude, a oni indikuju da postoji nešto u budnom životu što vas "vuče ka dnu". Ovaj san je čest kod obolelih od depresije, a može biti i znak upozorenja psihički teškog razdoblja na koje se treba pripremiti kako bi se sprečio pad.

7. Snovi o zaboravljanju nečegaOva vrsta snova najčešće se javlja ljudima koji su preopterećeni brigama. To je upozorenje čoveku da je u budnom životu na ivici i da treba da odredi prioritete i prihvati činjenicu da ne može ili ne stigne sve. Poruka ovog sna je - olakšaj sebi.

8. Vrištanje koje se ne čujeAko sanjate da želite da vrištite, ali to nikako ne uspevate, to simbolizuje da se osećate neshvaćeno, odnosno da vas niko ne sluša u budnom životu. Postoji nešto što želite da izrazite, ali onaj ko bi to trebalo da čuje, nije zainteresovan.

9. Snovi o sopstvenoj smrtiIskustvo sopstvene smrti u snu može biti jezivo, ali i ovde je njen simbol promena, kraj i otpuštanje. Nakon ovog sna treba da se zapitate šta se menja ili podsvesno osećate da bi trebalo da promenite, koje odnose da okončate, šta da odlučite...

Ne možete da donesete odluku: Psihološki trik otkriće vam kako treba da postupite!

10. Pokušavate da se pomerite, ali ste paralizovaniOvaj takođe česti san sličan je onom o pokušaju vrištanja, ali u njemu je problem to što sanjač ne preduzima nešto ili se ne ponaša onako kako bi prema svojoj intuiciji trebalo. Paraliza je metafora osećaja "zaglavljenosti" u budnom životu.

11. Dijagnoza smrtonosne bolestiRak ili bilo koja druga dijagnoza koja se javlja u snu, najčešće je dijagnoza neke situacije ili odnosa u životu sanjača koji je vrlo nezdrav. Um povezuje to sa bolešću, kako bi pomogao da "izlečimo" neprijatnosti i nezdrave odnose u životu, kako se ne bismo stvarno razboleli.

12. Snovi o tome da nas neko/nešto juriOvo je, nakon padanja, drugi najčešći san. On simbolizuje nekoga ili nešto u budnom životu što sanjač pokušava da izbegne. Čest je kod pojedinaca koji izbegavaju suočavanja i ne rešavaju stvari do kraja, naročito ako se često ponavlja.

Izborite se sa stresom i problemima: Mudra priča psihologa koju svako treba da pročita!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs