Neverovatno

Laka zarada: Od papira i magične tečnosti pravili novčanice od 100 dolara!

Novac su uspešno dobijali razmenom, nakon čega su prevaranti predlagali da se na takav način obradi 20 miliona dolara
Zanimljivosti
22:06h Autor:
Laka zarada: Od papira i magične tečnosti pravili novčanice od 100 dolara!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dva Afrikanca koji su obećavala da uz pomoć "magične" supstance mogu da pretvore crni papir u novčanice od sto dolara, uhapšeni su zbog prevare u Moskvi, prenosi Interfaks saopštenje policije.

"Pre izvesnog vremena policija jugoistočnog okruga Moskve dobila je operativnu informaciju da je na teritoriji prestonice i Moskovske oblasti aktivna organizovana grupa, čiji članovi predlažu građanima biznis sa proizvodnjom novčanica", rekao je saradnik pres-službe policije.

Kako su objasnili operativci, osumnjičeni su predlagali kupovinu listova crnog papira od kojih se nakon obrade specijalnom tečnošću, navodno, dobijaju novčanice od 100 američkih dolara.

Život uvek vraća istom merom: Kratka priča o pravdi vredna pažnje!

"Tokom razgovora osumnjičeni su demonstrirali ceo spektakl: u prisustvu žrtava oni su obradili jedan list hemijskim rastvorom i predložili da se proveri identičnost novčanice koju su do tada uspeli neprimetno da zamene pravom. Prilikom izvođenja prevare, članovi grupe su poštovali tajanstvenost, stavivši rukavice i medicinske maske, opravdavajući to što je isparavanje hemijskog rastvora opasno po život", pojasnila je pres-služba.

Novac su uspešno dobijali razmenom, nakon čega su prevaranti predlagali da se na takav način obradi 20 miliona dolara. Od jedne žrtve osumnjičeni su tražili 5 miliona rubalja za "mađioničarski" preparat!

Saradnici policije zajedno sa kolegama iz Istražnog komiteta izveli su operaciju tokom koje su uhapšena dva osumnjičena. Radi se 38-godišnjem i 43-godišnjem građaninu centralne Afrike.

Po predmetu prevare velikih razmera, protiv njih je pokrenut krivični postupak.

Nije sreća kofer pun para: 9 stvari koje ne čine život!

Ilustracija / Thinkstock
Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs