Nije svejedno

Sudbinsko rođenje: Koje ste dete po redu određuje kakav ćete život imati!

Srednja deca u porodici najčešće pate od sindroma hroničnog umora, dok su jedinci izuzetno ambiciozni, utvrdili su stručnjaci
Zanimljivosti
20:16h Autor:
Sudbinsko rođenje: Koje ste dete po redu određuje kakav ćete život imati!
Foto: Thinkstock

Da li ste rođeni kao najmlađe ili najstarije dete umnogome će da odredi brojne segmente vašeg života. Iako obrazac nije isti za sve, prestižno istraživanje psihologa otkrilo je brojne zanimljivosti koje se tiču tog fenomena.Tim stručnjaka američkog Child Development instituta otkrio je da srednja deca u porodici najčešće pate od sindroma hroničnog umora, dok su jedinci izuzetno ambiciozni. Pogledajte koje su još zanimljivosti izašle na videlo.

Žena koju svako treba da ima u životu: Blago svima sa sestrama!

1. Prvorođeno dete

Karakter: Prvorođena deca su disciplinovanija, pa čak imaju i veći koeficijent inteligencije, a kao objašnjenje nameće se činjenica da su roditelji bili stroži u njihovom vaspitanju.

Obrazovanje: Starija deca u većini slučajeva vole školu, a šanse su 16 odsto veće da će steći nekoliko različitih diploma, u odnosu na svoju braću ili sestre.

Karijera: Logično je da uz izraženiju potrebu za većim obrazovanjem, dolazi i ambicija kada je u pitanju karijera. Često se nalaze na rukovodećim pozicijama.

Zdravlje: Starija deca su podložnija alergijama, a razlog je taj što su ih roditelji u detinjstvu znato više štitili, pa su često bolešljiviji.

Odnosi: Prvorođena deca češće uđu u brak ranije od svoje braće ili sestara, a pritom im je izuzetno važan blagoslov roditelja.

Koja vam bolest preti: Datum rođenja otkriva!

2. Srednje dete

Karakter: Zadovoljniji su, društveniji i bolji u timskim sportovima jer su od najranijih dana naučili da budu okruženi mlađim i starijim braćama ili sestrama.

Obrazovanje: Imaju vrlo dobre rezultate u školi i na fakultetu, a vole predmete na kojima do izražaja može da dođe njihova takmičarska narav.

Karijera: S obzirom da su naučeni na interakciju s mlađima i starijima, srednja deca odlično će da se uklope u sve poslove gde je naglasak na timskom radu.

Zdravlje: Imaju manji indeks telesne težine u odnosu na braću ili sestre, a skloniji su sindromu hroničnog umora.

Odnosi: Istraživanje je pokazalo da su srednja deca izuzetno zadovoljna u vezama jer se konačno nalaze u nečijem centru pažnje i ne osećaju pritisak kakav su osećali u porodici.

Dan rođenja: Rođeni utorkom su borbeni, a nedeljom srećnici!

3. Najmlađe dete

Karakter: Najmlađa deca imaju pažnju roditelja, starijih braća ili sestara, ali i ostatka porodice, zato su često omiljeni i u društvu prijatelja.

Obrazovanje: Najmlađima je u mnogo slučajeva poprilično teško u školi jer ih roditelji najmanje nadgledaju, ali istovremeno su izuzetno uporni i marljivi.

Karijera: Često naginju umetničkim i kreativnim zanimanjima koja će im omogućiti da i dalje budu u centru pažnje. Svetla pozornice mnogima su životna želja.

Zdravlje: Istraživanje je pokazalo da su najmlađa deca podložnija opojnim drogama, pa njihovo zdravlje često narušavaju bolesti zavisnosti.

Odnosi: Traže odnose u kojima će da se osećaju emocionalno najsigurnije. S obzirom da su u porodici navikli da drugi obavljaju stvari umesto njih - isto traže i u romantičnom odnosu.

Datum rođenja i lična tarot karta: Da li vam je sudbina namenila sreću?

4. Jedino dete

Karakter: Samostalniji su, ne vole grupne aktivnosti, a kad odrastu manje vremena provode u krugu porodice i rođaka.

Obrazovanje: Baš poput prvorođene dece, jedinci takođe teže kvalitetnom obrazovanju.

Karijera: Izuzetno su ambiciozni i streme što višim pozicijama. Žele da se istaknu među kolegama i da izazovu divljenje svojih roditelja.

Zdravlje: Nedostatak braće ili sestara može da ima značajan uticaj na psihičko zdravlje jedinca, a roditelji se uvelike oslanjaju na njega - posebno u starijem životnom dobu kada od svog jedinca ili jedinice zahtevaju mnogo pažnje.

Odnosi: Jedinci vole da dominiraju u odnosima i žele da se o njima brinu - baš onako kako su to roditelji činili za njih ceo život.

Koja vas slika najviše privlači: Kratak test otkriva kakva ste osoba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs