Šta se sme, a šta ne

Pravila pristojnog ponašanja na plaži

Kao što ne biste voleli da vas neko uznemirava na odmoru, nemojte ni vi to raditi drugima
Zanimljivosti
12:50h
Pravila pristojnog ponašanja na plaži

Pristojnost pre svega!Sigurno ste bar jednom u životu naleteli na neku noćnu moru na plaži, osobe koje su svojim nepristojnim ponašanjem terorisale sve ljude oko sebe, a kako neko o vama ne bi pomislio nešto slično, evo nekoliko nepisanih pravila bontona na plaži.

Za početak, ako ste s decom, izaberite deo plaže na kojem će ona moći na miru da se igraju a da pritom nekog ne pogode loptom ili mu idu na živce svojim vikanjem ili plakanjem.Trčanje po peščanoj plaži je zabavno, čak i dobro za stopala, ali oni čije peškire napunite peskom sigurno neće biti zadovoljni vašom razbibrigom. Zato, ako ste na peščanoj plaži, svoj sportski ritual odradite rano ujutro, dok još nema mnogo ljudi na plaži.Pušenje je samo po sebi grozna navika, ali ako već to radite na plaži, nemojte ni slučajno iza sebe ostavljati gomilu pikavaca, koji su em odvratni, em štetni. Na kraju dana lepo pokupite svoje opuške zajedno sa ostalim smećem i bacite u prvu kantu za đubre na putu kući.

Slušanje muzike takođe spada u neprimereno ponašanje, jer vaše komšije ne moraju da dele vašu zaluđenost nekim di-džejom ili narodnom pevačicom. Ako su vam ikad trebale slušalice, ovo je mesto gde ih jednostavno morate staviti na uši!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs