ZAVRŠILA S LJUBAVNIKOM NA PUSTOM OSTRVU I RODILA MU DETE: Umrli su od gladi, a NJU su posle 2 godine našli ŽIVU

Žena sa ljubavnikom završila na pustom ostrvu i uspela da preživi, dok je on umro.

Zanimljivosti
ZAVRŠILA S LJUBAVNIKOM NA PUSTOM OSTRVU I RODILA MU DETE: Umrli su od gladi, a NJU su posle 2 godine našli ŽIVU
Foto: preentscreen/Youtube

Francuski istraživač Žak Kartije predvodio je 1541. godine ekspediciju prema Njufaundlendu u pratnji Margaret de la Roa, koja je tada imala samo 19 godina. Tokom putovanja, Margaret se zaljubila u mladog Kartijea, a njen ujak i okrutni pirat Žan-Fransoa Roberval se toliko naljutio na nju i odlučio je da je ostavi na tzv. Ostrvu demona (današnjem ostrvu Harington) u blizini reke Sent Pol.

S broda je izbačen i Margaretin ljubavnik i njena služavka koja je, navodno, podsticala aferu. Dok su bili na ostrvu Margaret je rodila dete koje je umrlo od neuhranjenosti, a kasnije je glad presudila i služavki i Kartijeu i Margaret ostala sama zaglavljena na pustom ostrvu.

Preživela je jedući meso divljih životinja koje je sama lovila, a sklonište je pronašla u jednoj od pećina na ostrvu. Živela je tako pune dvie godine dok je nije spasila grupa baskijskih ribara.

Tokom tog proleća, Margaret je rodila dete, plod njenog zabavljanja sa svojim pokojnim ljubavnikom. Međutim, dete, u nedostatku egzistencije i skloništa, ubrzo je umrlo, ostavljajući Margeriti ništa osim uspomena na svog voljenog. Kada je stigla sledeća zima, umrla je i stara medicinska sestra Damijen, ostavljajući Margerit potpuno samu. Tokom cele zime, dok se Margerita skupljala u svom skloništu, povremeno se boreći protiv medveda, vetrovi i oluje su urlali napolju, uz užasan zvuk koji je mogla samo da zamisli da je buka sila podzemnog sveta.

Kada je došlo proleće 1544, jadna Margerita je bila više mrtva nego živa. Izgladnela i iscrpljena, izvukla se iz svoje kabine, izdržavajući se samo gvozdenom voljom da preživi, da nastavi dalje. Na njenu sreću, francuski ribarski brod u prolazu video je dim koji se diže iz njene vatre i poslao je grupu na obalu. Ribari su otkrili Margerit kako se stisnula u svojim otrcanim krpama i ponudili joj prolaz nazad u Francusku.

Po povratku u Francusku, odmah je postala slavna ličnost. Njena priča kombinuje i romansu i preživljavanje - verovatno dva najpopularnija žanra pripovedanja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs