"BILA SAM KLINIČKI MRTVA, A ONO ŠTO SAM VIDELA ŠOKIRALO ME": Iskustvo žene koju su doktori jedva vratili u život

Stefani Arnold bila je klinički mrtva, a onda je čula doktore koji kažu "ovo ne sme da se dogodi"

Zanimljivosti
13:51h Autor:
"BILA SAM KLINIČKI MRTVA, A ONO ŠTO SAM VIDELA ŠOKIRALO ME": Iskustvo žene koju su doktori jedva vratili u život
Foto: Printscreen/youtube

Stefani Arnold iz Amerike je tokom svoje druge trudnoće imala veliki strah od smrti. U najnovijem dokumentarcu na Netfliksu "Preživeti smrt" ispričala je kako je doživela kliničku smrti, upravo nakon tog drugog porođaja, gde je bila mrtva tokom 37 sekundi.

Nakon što je doživela jako krvarenje, Stefani je pala u kliničku smrt.

"Imala sam jak predosećaj da će se nešto loše dogoditi, nisam znala šta. Kada bi me neko pitao kako ide trudnoća, prvo što sam zaustila da kažem je da osećam da ću umreti," ispričala je Stefani.

Zastrašujuća činjenica je bila to što je Stefani bila u pravu. Nakon što je rodila sina Džejkoba, njeno srce je prestalo da kuca i bila je mrtva tokom 37 sekundi.

"Imala sam osećaj kao da sam u 3D filmu i da vidim sebe izvan svog tela. Kao da sam bila iznad sebe, a u nekim trenucima i pokraj sebe. Videla sam sve što se događalo u sobi. Videla sam doktore kako me oživljavaju. Sve se nekako kretalo oko mene, videla sam sve drage ljude – čak i baku koja je preminula pre 10 godina. Mamin brat takođe se pojavio, zajedno s mojom ćerkom i mamom", ispričala je Stefani.

klinička smrt
foto: Printscreen/youtube

Seća se i kako su doktori u panici govorili kako to ne sme da se dogodi, kako ne smeju da je izgube. A onda je osetila jak pritisak u stomaku i vratila se u život. Nakon toga bila je šest dana u indukovanoj komi, a jedan bubreg joj je otkazao. Ponovno je morala da nauči da govori i hoda, a cela situacija je ostavila jak utisak na njen život.

(Stil/Mirror)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs