10 PRAVILA MUDRE I LUKAVE ŽENE KOJA ZNA ŠTA HOĆE: Ovo svaka od nas treba da zna kao AMIN

Mudra žena zna da uvek mora biti pomalo lukava. Takva žena će iz svake situacije da izađe dostojanstvena

Zanimljivosti
Autor:
10 PRAVILA MUDRE I LUKAVE ŽENE KOJA ZNA ŠTA HOĆE: Ovo svaka od nas treba da zna kao AMIN
Foto: Profimedia

Donosimo vam pravila mudre žene koja zna šta hoće od života i ljudi:

1. Uvek slušajte drugu osobu.

Problem savremene generacije je što su zaboravili da slušaju i čuju. A mi, duboko u duši, na podsvesnom nivou, verujemo da nas drugi ne čuju, i da nikoga ne zanima šta smo rekli. Posledica ovoga je podizanje glasa u pokušaju da se „nadvikne“ sagovornik. Ovo apsolutno nije tačno. Govori tiho, ali da te razumeju – ovo je najveća umetnost.

2. Pokažite poštovanje.

Muž treba da bude oslonac, zaštita i hranilac. Lukava i mudra žena uvek poštuje svog muža, pre svega jer zna da ga je sama izabrala. Poštujući njega, poštuje svoju odluku.

Domaćica, Žena, Gospođa
foto: Shutterstock

3. Znajte kada je potrebno da se popusti.

Snaga inteligentne žene nije da drži uzde, već da ih pusti. Verujte u svoje voljene da će uraditi onako kako treba da urade.

4. Češće se osmehujte.

Optimistićno raspoloženje i miran osmeh pokazuju samopouzdanje i uliva poverenje. Žena koja je uvek mirna, mudra i uravnotežena izaziva samo povećano divljenje okoline.

5. Svoje reči potkrepite delima.

Samouverena dama nikad neće kukati i žaliti se ljudima okolo. Zna kome i kako sme da kaže, zato za većinu ljudi ona je jedna jaka žena.

6. Hvalite muškarca češće sa razlogom ili bez njega.

Ukoliko hvalite partnera, pokazaćete mu podršku i poštovanje i on će se osećati zrelim. Vremenom će vam govoriti sve, jer zna da ćete ga podržati u odlukama.

Lukava žena ima taktiku: pre nego zamoli muža za nešto, pohvaliće ga.

Devojka, Žena, Bračni par, Par
foto: Shutterstock

7. Naučite da štedite.

Štednja je višestruko korisna i krajnje je vreme da je usavršite. Mudre žene znaju da uvek treba imati "novac za loše i dobre dane". Žena koja ima novčanu sigurnost, oseća se jačom.

8. Naučite da slušate u svakoj situaciji.

Slušajući druge dobijate moć nad njima. Slušajući druge shvatićete da vaši problemi nisu najveći, ali i da postoji rešenje i izlaz iz situacije.

9. Ne budite nametljive

Nikad se ne namećite drugim ljudima. Verujte da ste primećeni i da će, ukoliko im zatrebate, svi doći do vas - naći će put.

10. Nikada, ni pod kojim okolnostima, ne ponižavajte svog muža pred drugima.

Mudra, lukava žena će pokazati svojim prijateljima i bliskim poznanicima da ceni svog muža. U tim prilikama nikad ne može doći do javnog skandala između muža i žene. On će osetiti podršku i pružiće istom merom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs