OVAKO ŽIVI NAJBOGATIJA PORODICA NA PLANETI: Imaju 23 dece, a svako od njih bahati se na svoj način

Porodica Maktum je najbogatija na planeti i njihovo carstvo je Dubai gde žive kao "svoj na svome"

Zanimljivosti
Autor:
OVAKO ŽIVI NAJBOGATIJA PORODICA NA PLANETI: Imaju 23 dece, a svako od njih bahati se na svoj način
Porodica Maktum, Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Od svih Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai se ističe kao najluksuzniji i najupečatljiviji. Porodica Maktum stoji iza brzog razvoja i rasta Dubaija. Oni su jedna od najbogatijih porodica na svetu, a ujedno su i vladari Dubaija.

Osoba koja je Dubai pretvorila u finansijski centar je šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, emir Dubaija. Razvijajući i ulepšavajući region kojim je upravljao, porodica Maktum nije propustila da uveća svoje bogatstvo.

Upravljajući Dubai Holdingom, koji posluje u mnogim oblastima kao što su zdravlje, mediji, smeštaj i telekomunikacije, a vredan je 18 milijardi dolara, porodica je takođe osnivač Emirates Airlines-a. Zahvaljujući pametnim investicijama, članovi porodice poseduju i mnoge ultra-luksuzne nekretnine van Bliskog istoka.

Žive u palati okruženoj veličanstvenim neboderima.

Zvanična rezidencija porodice Maktum u Dubaiju je palata šeika Mohameda, čija je vrednost procenjena na 400 miliona dolara. Veličanstveni dizajn ove palate, gde šareni paunovi lutaju u njenoj bujnoj bašti, dovoljan je da zadivi turiste. Iako se preduzimaju stroge mere bezbednosti, za palatu se može reći da je jedno od turističkih odredišta.

Postoji kolekcija od hiljada automobila koji pripadaju porodici Maktoum. Svaki od ovih automobila vredi milione dolara. Kolekcija uključuje Rolls Roice, BMV, Mercedes i Ferrari, kao i neke klasične automobile, uključujući i one pozlaćene.

Porodica Maktoum takođe voli da nastavi svoj luksuzni život na pomorskom putovanju. Njihova jahta, sa deset kabina i kapacitetom od 20 ljudi, vredi oko 320 miliona dolara. Prilikom projektovanja ove jahte, koja podseća na malu palatu, nesumnjivo se vodilo računa o udobnosti porodice. Za izgradnju ove jahte, koja ima bioskop, banju, teretanu, bazen i specijalnu garažu za jet skije, bilo je potrebno oko tri godine. Pored ove jahte, koja je među svetski poznatom bogatom porodicom poznata kao "plutajuća palata", postoji mnogo drugih jahti.

Emir Dubaija ima 23 dece, i oni svi žive luksuzan život. Jedan od njih je najstariji sin porodice i takođe prestolonaslednik Dubaija šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum. Princ, koji ima milione pratilaca na društvenim mrežama, takođe voli konje poput svog oca. Postoje mnoge farme konja sa najboljim konjima širom sveta. Prestolonaslednik, koji pored konja voli i automobile, uživa u sakupljanju i vožnji luksuznih automobila.

Princ Hamdan
foto: Chris Jackson/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladar Dubaija ima jedan stav kojim se ponosi, a koji narod poštuje:

"Želim da moj narod ima bolji život sada, a ne za 20 godina."

Zbog tog stava, u Dubaiju skoro da nema siromašnog sloja stanovništva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs