KADA JE MILIONER UBIJEN, SVI SU MISLILI DA JE PRIČA JASNA KAO DAN: A onda se pojavila LJUBAVNICA NJEGOVE ŽENE

Stiv je upucan u stomak, a za ubistvo je optužena psihički nestabilna žena - ali istina je bila daleko od onog što je izgledalo kao očigledno

Zanimljivosti
10:44h Autor:
KADA JE MILIONER UBIJEN, SVI SU MISLILI DA JE PRIČA JASNA KAO DAN: A onda se pojavila LJUBAVNICA NJEGOVE ŽENE
Selest i Stiv Berd, Foto: Printscreen/youtube

Priča koja se krije iza ubistva milionera Stiva Berda je mračnija od najmračnije noći. Sve se desilo u ranim jutarnjim satim 2. oktobra 1999. godine kada se nepoznata osoba ušunjala u njegovu kuću i upucala ga.

Sam Stiv je pozvao hitnu pomoć rekavši: "Creva su mi bukvalno u rukama".

Nakon što su se lekari borili za njegov život tokom 4 puna meseca, milioner je preminuo od komplikacija zadobijenih usled prostrelne rane.

Ali ovaj nesrećni događaj nije se desio neplaniranim upadom uljeza u kuću milionera - ne! Plan da se milioner ubije ima korene koji dosežu decenijama pre ubistva.

Stiv Berd je bio udovac koji je posetio elitni kantri klub i tu upoznao konobaricu Selest u koju se odmah zaljubio. On je imao 69 godina, a ona 32.

Kada su se venčali malo ko iz njihovog okruženja je verovao da se desila ljubav, a ponajmanje Selestine bliznakinje Kristina i Dženifer koje su verovale da je njihova mama u Stivu videla samo novac.

Ipak, kada je Stiv upucan nije Selest završila u zatvoru, već druga žena koja je govorila da je ljubavnica gramzive Selest.

A kako je sve počelo?

Nekoliko sati nakon pucnjave, policija je dobila dojavu koja ih je odvela do Trejsi Tarlton, porodične prijateljice.

Policija je kodnje našla sačmaricu koja se savršeno poklapala sa čaurom nađenom pored nesrećnog Stiva.

Trejsi je odmah uhapšena, da bi nakon poricanja priznala da je pucala u Stiva. Zbog toga što je priznala ubistvo, osuđena je na samo 20 godina zatvora.

Iako je svima bilo jasno da je Selest sa Stivom bila zbog novca, ipak Stiv je hteo da pod stare dane ima društvo i porodicu pored sebe.

Ubrzo nakon što je oženio Selest usvojio je njene bliznakinje i omogućio im dom kakav do tada nisu poznavale.

Vodio ih je na odmor, putovanja širom sveta, a što je najvažnije - dao im je ljubav kakvu blizankinje nikad nisu dobile od majke.

"Ne mogu da se setim da nas je grlila ikada. Samo bi nas ostavila kod tadašnjeg muža," ispričala je jedna od sestara.

Ipak, Stiven je imao jednu misiju - da Selest ujedini sa ćerkama i da u njoj probudi materinski instinkt.

Neobična afera

Veći deo života, Selest je patila od depresije. 1999. godine uz Stivovu podršku prijavila se u kliniku za lečenje depresije. Tamo započinje vezu sa drugom pacijentkinjom, a ta žena bila je Trejsi Tarlton.

Trejsi, koja je iza sebe imala nekoliko lezbejskih veza, bila je sigurna da je Selest htela mnogo više od prijateljstva.

Kasnije je utvrđeno da je Selest izmanipulisala psihički nestabilnu Trejsi, zavela je i ubedila je da ubije Stiva.

Ključni svedok je bila Trejsi koja je dva dana svedočila opisujući njihov odnos. Priznala je da je pucala u Stiva, navodeći da je sve osmislila sama Selest.

Ipak, Trejsi je iza sebe imala niz "umišljenih" ljubavnih veza, na šta je Selest i računala kasnije. Trejsi je prikazala niz fotografija na kojima se grli sa Selest. Na sudu Selest je rekla da nikad nije bila u vezi sa Trejsi, te da je žena to umislila, a da bi dokazala kako nije lezbejka Selest se udala za stolara iz Ostina, 6 meseci nakon smrti njenog muža Stiva.

Branilac je naveo kako je Selest bila žrtva poremećene Trejsi: "Ona je nevina i nije imala nikakvu vezu sa ubistvom Stiva Berda."

Selest je tada svedočila navodeći da je Trejsi umislila njihovu vezu i da treba da trune u zatvoru jer je "luda žena".

Ali obrt se desio kada su ćerke izašle da svedoče.

Kristina
foto: Printscreen/youtube

Sudije su taman planirale da zaključe slučaj kada su kao svedoci izašle Selestine ćerke, Dženifer i Kristina.

Devojke su rekle da su uplašene i da im je neprijatno da svedoče protiv svoje majke. Kristina je kasnije rekla: "Majci su oči bile kao noževi koji su se zarivali u nas... Teško je bilo sedeti preko puta nekog ko te toliko mrzi."

Bliznakinje su rekle da su imale želju da istina izađe na videlo jer je ponašanje njihove majke od čudnog preraslo u sadističko.

Ona je omalovažavala Stiva, a onda ga i varala sa bivšim mužem.

Branioc je naveo kako devojke žele samo novac, te ako osude majku dobiće veliko bogatstvo svog očuha.

Međutim, devojke su kao dokaz donele snimljen telefonski poziv u kojem se jasno čuje glas njihove majke koji kaže: "Unajmila sam nekoga da ubije Stiva".

Taj snimak je pušten zaprešašćenoj poroti, a Selest je u roku od 72 sata završila u zatvoru.

Danas se Selest Berd Džonson već 23 godine nalazi u zatvoru i upravo ulaže žalbu na presudu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs