DVE PENZIONERKE SU ZA 80 DANA OBIŠLE CEO SVET: Spavale su u hotelima, a suma novca koju su potrošile je NEVEROVATNA

Dve penzionerke su za tačno 80 dana posetile ceo svet i tako obeležile ulazak u osamdesete godine na najoriginalniji način.

Zanimljivosti
14:37h Autor:
DVE PENZIONERKE SU ZA 80 DANA OBIŠLE CEO SVET: Spavale su u hotelima, a suma novca koju su potrošile je NEVEROVATNA
Najbolje prijateljice sa 80 godina na putu oko sveta, Foto: printscreen/instagram/todayshow

Eli Hambi i Sandi Hazelip vratile su se svojoj kući u Teksas nakon tačno 80 dana od posete svih sedam kontinenata sveta! Ovom nesvakidašnjom pričom se nadaju da će inspirisati buduće generacije da shvate da nikada nije kasno i da nikada niste prestari da iskoristite sve što vam svet nudi !

Njima to nije bio prvi put da putuju zajedno ali je okolina bila skeptična povodom njihove ideje. Pritom je i pandemija doprinela tome da se put odloži i mnogi sumnjali da će se njihov plan ikada realizovati. Međutim ove TikTok putujuće bake su sve demantovale kada su u januaru krenule na svoju prvu stanicu na Antarktiku.

Sve je počelo kada je Sendi svojoj dugogodišnjoj prijateljici Eli predložila ovo putovanje povodom njihovih predstojećih osamdesetih rođendana: „Ona je rekla: 'Eli, zašto ne razmislimo o putovanju oko sveta za 80 dana kada imamo 80?'", prisetila se Eli u nedavnom intervjuu.

I ako je pandemija COVID-19 zahtevala od ove dve prijateljice da odlože svoje planove nakon što su napunile 80 godina, njih dve su ipak 11. januara 2023. godine, započele svoje putovanje, iskrcavši se iz svojih domova u Dalasu u Teksasu na prvu stanicu - Antarktik.

Odatle su za samo 80 dana njih dve krenule u obilazak sveta, koji je uključivao i posmatranje severnog svetla Laponije na Severnom polu, zatim pustinju Afrike i velike drevne građevine Rima.

Prijateljce, koji su se upoznale u Zambiji pre 23 godine dok su bile na medicinskoj misiji, nedavno su tokom intervjua rekle da ih je skroman i dobro osmišljen budžet podstakao da održe korak sa duhom istinske ekskurzije.

Prosečna cena njihovih hotela po noći je bila oko 29 dolara po osobi. „Nismo želele udobnost već avanturu“, objasnila je Eli njihovu odluku da potroše manje novca na udobnost koju bi im omogućili luksuzniji hoteli. „Ne morate da boravite u hotelima velikih lanaca. U drugim zemljama, najbolji hoteli su lokalna mesta. Možda čak nisu uvek ni bili hoteli već nečiji domovi. Ta mala mesta su i bila najinteresantnija".

Ove dve bake su se takođe vozile saonicama koje su vukli haskiji u Finskoj, letele visoko u balonu iznad Egipta i provele vreme tražeći valabije u Australiji. Šest dana su istraživale ulice Balija, a dva su se pripremale za kamenitu vožnju brodom preko ozloglašenog neravnog prolaza Drejk. Tokom intervjua su se prisećale njihovog putovanja kroz prolaz koji se smatra jednim od najopasnijih na svetu za putovanje brodom.

Tokom svog putovanja stekle su veliku popularnost na platformama kao što su Facebook, Youtube, Instagram i TikTok dok su obilazile svaki od ovih kontinenata. Kako je napredovao njihov obilazak sveta, tako je rasla i baza njihovih obožavatelja.

Sandi se takođe prisetila koliku je zabavu porodicama pričinjavala ova njihova popularnost na društvenim mrežama. „Moji unuci su mi neprestano slali najslađe poruke tokom našeg putovanja govoreći: 'Evo kako se zabavlja moja baka!'“, rekla je ona uz smeh.

Bile smo zajedno konstantno svih 80 dana i iza nas je jedna sjajna avantura“, dodala je Eli. „To nas je zaista učinilo još bližim nego što smo bile. Budući da smo obe udovice nekako nam je značilo ovo prijateljstvo, obe smo imale fenomenalne brakove, najbolje muževe na svetu, a sada smo jedna u drugoj našle najboljeg prijatelja na svetu.”

Eli i Sendi
foto: printscreen/Instagram/aroundtheworldat80

Što se tiče ekspedicija koje dolaze, Eli i Sandi kažu: „Planiramo još jedno putovanje“, otkrile su sa osmehom. „Imamo neke ideje o tome kuda idemo i šta ćemo da radimo, tako da samo treba da ostanete u toku za sledeću avanturu jer će se to dogoditi!“ iskrene su njih dve.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs