MELANI NEMA KOSU, ZUBE I VEOMA SLABO VIDI: Bila je žrtva nasilja i podsmeha, a danas je jedna od NAJPLAĆENIJIH MODELA

Melani Gajdos rođena je sa retkim genetkim poremećajem, ali je to nije sprečilo da postane uspešan model i ostvari sve svoje snove.

Zanimljivosti
Autor:
MELANI NEMA KOSU, ZUBE I VEOMA SLABO VIDI: Bila je žrtva nasilja i podsmeha, a danas je jedna od NAJPLAĆENIJIH MODELA
Nema zube, kosu i jedva vidi, ali je postala uspešna manekenka, Foto: action press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Melani Gajdos je jedna od onih manekenki koju modni svet slavi zbog razbijanja ideja konvencionalne lepote.

Naime, ona još od rođenja boluje od ektodermalne displazije, genetskog stanja koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče i suvu i pigmentisanu kožu.

Uprkos tome što su je maltretirali zbog svog izgleda kada je bila mlađa, to je nije sprečilo da postane poznata manekenka.

Uprkos komentarima Melani je uspela da izgradi uspešnu karijeru
Uprkos komentarima Melani je uspela da izgradi uspešnu karijeru foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Još od detinjstva me maltretiraju i vređaju zbog izgleda, ali kamera mi je pomogla da izgradim samopouzdanje", istakla je Melani.

Pojavljivanje u muzičkom spotu grupe Rammstein pomoglo je Melani da privuče pažnju javnosti i da počne da dobija niz poslovnih ponuda.

Melani ne želi da menja svoj izgled operacijama
Melani ne želi da menja svoj izgled operacijama foto: action press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istina je da neki smatraju da je njen izgled uznemirujući i to je stigma sa kojom se Melani suočavala čitavog života. Međutim, drugi cene njenu nekonvencionalnu lepotu i prepoznaju njen neverovatan rad u svetu modelinga kao inspirativnog uzora za prihvatanje različitosti.

Iako je imala teško detinjstvo ispunjeno raznim uvredama i manjkom samopouzdanja, danas je sve drugačije. Kako kaže, oseća se dobro u svojoj koži, prihvatila je sebe onakvu kakva jeste i više nema želju da ode "pod nož" i menja bilo šta na sebi.

"Ljudi se u mom društvu osećaju prijatnije ako ja nosim veštačke zube, ali meni nije ni prijatnije, ni udobnije", iskrena je ona.

Melanino stanje uzrokuje i urastanje dlaka, pa je u pubertetu zbog nemogućnosti probijanja trepavica kroz kožu imala oštećenje rožnjače, zbog čega danas ima vrlo slab vid. I pored svega toga, Melani ne odustaje i odlučna je da svima pokaže da je važno samo šta se nalazi unutra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs