da li se slažete?

NJEGOVE REČI SU INSPIRACIJA: Indijski guru koga prate milioni ima poruku za one koji žele LUKSUZ

Sadguru je postao internet senzacija pre nekoliko godina i ima neverovatnih 8,6 miliona pratilaca na Instagramu. Sada je objasnio šta misli o ljudskom životu i poslao važnu poruku onima koji žele da žive u luksuzu.

Zanimljivosti
Autor:
NJEGOVE REČI SU INSPIRACIJA: Indijski guru koga prate milioni ima poruku za one koji žele LUKSUZ
Sadguru, Foto: Profimedia

Šezdesetčetvorogodišnji Jagadiš „Jagi“ Vasudev, odnosno Sadguru, počeo je kao jogi u Indiji pre 40 godina, a od tada je pronašao mnoge pratioce širom sveta. Mnogi mu se obraćaju kao vodiču kroz spiritualnost, meditaciju i „mistično“. Među poznatim pratiocima su Vil Smit i Tom Brejdi, koji prate njegov rad i javno su preporučili njegove knjige.

On kaže da postoji razlika između života i načina života i da je život važan, a način života nevažan. Ukoliko pomešate život i način života, uvek ćete patiti jer će neko drugi imati bolji način života, luksuzniji ili ekstravagantniji i vi ćete zbog toga misliti da ste manji čovek od njih, što nije slučaj.

Dodaje i da mnogi mešaju ta dva pojma, a da je važno da shvatimo da se način života može promeniti u svakom trenutku i da to ponekad uopšte nije pod našom kontrolom. Bez obzira na to kakvu odeću nosimo i koliko novca imamo, važno je da budemo veseli, jer je život najvrednija stvar koju posedujemo, kaže ovaj guru.

Još jedna važna poruka koju Sadguru ima da prenese je da ništa u svemiru nema smisao, tako da život treba iskusiti kao trenutak radosti, ljubavi i ne tražiti smisao jer to može da dovede do tuge. Za sebe kaže da nikad ne traži smisao i da se zato stalno oseća blaženo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs