SAZNAJTE VIŠE

OD SADA MASTERCARD KARTICAMA MOŽETE PLAĆATI PREKO GOOGLE PAY-A: Uz ovu uslugu vam vaš omiljeni uređaj postaje novčanik

U poslednjih nekoliko godina mobilna plaćanja su sve popularnija među ljudima širom sveta. A za one koji preferiraju ovakav način podmirivanja računa stižu sjajne vesti!

Zanimljivosti
Autor:
OD SADA MASTERCARD KARTICAMA MOŽETE PLAĆATI PREKO GOOGLE PAY-A: Uz ovu uslugu vam vaš omiljeni uređaj postaje novčanik
Foto: Promo

Na naše tržište došao je 23. avgusta Google Pay, kao najnovije i najbezbednije rešenje iz ovog segmenta platne industrije, a posebno cilja korisnike Android i Wear OS operativnih sistema.

Naime, u saradnji sa partnerima iz banakrskog sektora Mastercard sada omogućava svojim korisnicima da preko Android uređaja (sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemima) obavljaju sigurna, praktična i brza beskontaktna plaćanja u fizičkom okruženju.

Master Card
foto: Promo

Kako možete da koristite ovu fenomenalnu uslugu?

Sve što je potrebno građanima Srbije, koji žele da koriste Google Pay u našoj zemlji, jeste Mastercard kartica izdata od strane neke od banaka koje su u ovom trenutku omogućile uslugu, a to su: OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

Master Card
foto: Promo

Kako biste koristili ovaj način mobilnog plaćanja, korisnici Android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ( noviji mobilni telefoni je već imaju) ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice.

U samoj aplikaciji, korisnik treba da klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda Mastercard karticu tako što će je ili slikati, ili ručno uneti podatke sa nje. Na samom kraju, možda će vam biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci.

Master Card
foto: Promo

Kada dodate karticu, vaš mobilni telefon postaje vaše platežno sredstvo! I možete ga koristiti na svim lokacijama gde su omogućena beskontaktna plaćanja. Više ne morate da brinete o novčaniku ili da ukucavate PIN kod, a za ovu uslugu vam nije neophodna ni internet konekcija.

- Usluga Google Wallet omogućava brzo, lako i sigurno plaćanje sa bilo kog android telefona i nosivih uređaja koji rade na Wear OS operativnom sistemu - objašnjava potpredsednik i generalni menadžer u kompaniji Google Wallet Dženi Čeng.

Master Card
foto: Promo

O bezbednosti plaćanja ne morate ni da razmišljate

Zahvaljujući tehnologiji tokenizacije kompanije Mastercard, ovakav vid mobilnog beskontaktnog plaćanja je jedan od najsigurnijih. Zapravo, ona menja brojeve računa jedinstvenim zamenskim brojem – tokenom.

Tokenizacija drastčno smanjuje broj zloupotreba, jer svakom plaćanju pridodaje dinamičku komponentu. Dakle, kada koristite mobilni uređaj prilikom bilo koje transtakcije, sa trgovcem delite token, a ne broj vaše kartice.

Digitalizacijom Mastercard kartice u Google Pay servisu, definitivno, možete umnogome olakšati sebi sakodnevicu. Jer uređaj, koji vam je uglavnom stalno u rukama, postaje vaš novčanik uz besprekornu zaštitu svih vaših ličnih podataka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs