porodica hamer

NJEGOVI PRECI SU UBIJALI DA BI DOŠLI DO BOGATSTVA, A NJEGA SU SE ODREKLI: Bizarna istorija DIVLJE porodice iz Amerike

Divlja porodična istorija Armija Hamera uključuje bogatstvo od 180 miliona dolara, najveći umetnički skandal u Njujorku i ubistvo iz 1955. godine.

Zanimljivosti
12:26h Autor:
NJEGOVI PRECI SU UBIJALI DA BI DOŠLI DO BOGATSTVA, A NJEGA SU SE ODREKLI: Bizarna istorija DIVLJE porodice iz Amerike
Porodica Hamer, Foto: Profimedia

Armi Hamer je trenutno pod istragom policije Los Anđelesa nakon što je 24-godišnja žena, koja se identifikovala kao Efi, optužila glumca za silovanje.

Govoreći na konferenciji za novinare ranije ovog meseca, Efi je rekla da ju je Hamer, koji je najpoznatiji po ulogama u Oskarom nagrađenim filmovima "Zovi me svojim imenom" i "Društvena mreža", silovao "nasilno" četiri sata 2017. godine. "Mislila sam da će me ubiti", rekla je ona tokom konferencije za novinare, kojoj je prisustvovala zajedno sa svojim advokatom Glorijom Olred.

Armi Hamer
foto: Profimedia

U izjavi mejlom poslatom Insajderu, Hamerov advokat Endrju Bretler je demantovao optužbe opisujući ih kao „nečuvene“ i rekao da Hamer „pozdravlja priliku da ispravi situaciju“. Mnogo meseci pre ovih optužbi, Hamer je bio predmet intenzivne kontrole društvenih medija nakon što je optužen za slanje direktnih poruka NSFV-a koje su uključivale razgovore o seksualnim činovima i kanibalizmu. Od tada, dalji detalji o Hamerovom životu, uključujući istoriju njegove porodice, otkriveni su u više izveštaja.

U nastavku, Insajder opisuje neka od najvećih otkrića koja će uskoro ugledati svetlost dana. Otac Armija Hamera nasledio je bogatstvo za koje se procenjuje da vredi više od 180 miliona dolara.

Uskoro izlazi i dokumentarni film o ovoj porodici, a trejler možete pogledati ispod:

U nedavnom izlaganju koje je objavio Vaniti Fair, istorija porodice Hamer se vodi do Džulijusa Hamera, Armijevog čukun dede.

Džulijus je bio ruski imigrant, koji je živeo u Bronksu, osuđen je za ubistvo iz nehata i kasnije zatvoren 1919. godine nakon što je izvršio abortus ženi ruskog diplomate, koja je umrla nekoliko dana nakon postupka.

Armi Hamer
foto: Wikipedia / Armand_Hammer

Poslovne aktivnosti porodice, međutim, počinju sa Džulijusovim sinom Armanom, Hamerovim pradedom, koji je zaradio bogatstvo ulažući novac koji je stekao od svoje treće žene u američku naftnu kompaniju Occidental Petroleum. Prema izveštaju, Armand, koji je postao bliski saradnik sa mnogim moćnim ličnostima, uključujući princa Čarlsa i pukovnika Gadafija, takođe je bio poznat po svojoj umešanosti u „prevare“, uključujući „pranje novca; korišćenje umetničkih dela za finansiranje sovjetske špijunaže " i "potkupivši svoj put u naftni posao." Kada je Armand umro 1990. godine, Hamerov otac, Majkl, nasledio je skoro svo porodično poslovno carstvo, za koje se procenjuje da vredi više od 180 miliona dolara.

Galerija Knoedler, u vlasništvu porodice, zatvorena je 2011. nakon istrage FBI o falsifikatima

Uz novčano bogatstvo, Majkl je takođe nasledio Knoedler galeriju, komercijalnu umetničku galeriju u Njujorku. Knoedler, osnovana 1846. godine, bila je jedna od najcenjenijih institucija Njujorka. Međutim, 2009. godine galerija je dospela na naslovne strane nakon što je njena predsednica, En Fridman, dala ostavku kada su u svetu umetnosti počele da se pojavljuju glasine o poreklu mnogih slika u galeriji. Dve godine kasnije, galerija je propala nakon što je istraga FBI otkrila da je između 1994. i 2009. godine, mnoštvo slika koje su navodno napravili apstraktni ekspresionistički majstori poput Džeksona Poloka, Marka Rotka i Vilema de Kuninga, a koje je galerija prodala kupcima za milione dolara su, u stvari, bili lažni. Ukupno, Knoedler je optužen za prodaju 63 falsifikovane slike.

Armi Hamer
foto: Profimedia

Bezvredne slike je napravio zloglasni falsifikator Pei-Shen Kian u svojoj garaži u Kvinsu u Njujorku. Kian je navodno koristio tehnike kao što je korišćenje kesica čaja da bi zaprljao svoja platna kako bi falsifikat izgledao kao prikladan za period.

Slike je galerija kupila od trgovca umetninama sa Long Ajlenda po imenu Glafira Rosales po nalogu Fridmena. Rosales je tvrdio da su slike pripadale misterioznom i dobro povezanom kolekcionaru umetnosti po imenu „Mr. Ks“. Protiv galerije je podneto deset tužbi, koje su sve rešene. Međutim, jedan slučaj je otišao na suđenje 2016. godine gde su Domeniko De Sole, predsednik Sotebija, i njegova supruga optužili galeriju da im je svesno prodala lažnu sliku Marka Rotka za više od 8 miliona dolara. Slučaj je na kraju rešen, ali tokom suđenja, bivši Knoedler računovođa je svedočio da je Majkl koristio kreditnu karticu galerije da finansira svoj lični životni stil. Troškovi su navodno uključivali put od milion dolara u Pariz i kupovinu dva luksuzna automobila.

Džulijan Hamer, deda Armija Hamera, ubio je čoveka 1955. godine, a ćerka ga je optužila za seksualni napad

Dok je Hamerov otac Majkl dobio ključeve porodičnog bogatstva, Majklov otac, Džulijan, koji je izgledao kao prirodni naslednik, dobio je samo 250.000 dolara. Za Armana se kaže da nije mnogo mario za Džulijana jer je „prouzrokovao previše nevolja“. 1955. Džulijan je ubio čoveka u njegovoj kući u Los Anđelesu ujutru na njegov 26. rođendan. U izveštaju stoji da je incident izazvan zbog kockarskih dugova. Džulijan je uhapšen, ali su optužbe kasnije odbačene. Prema Veniti Feru, Armand je imao 50.000 dolara u gotovini isporučenih advokatu u Los Anđelesu pre nego što su optužbe bile odbačene.

Armi Hamer
foto: Profimedia

Džulijanova ćerka (i tetka Armija Hamera) Kejsi takođe je navela da ju je Džulijan seksualno zlostavljao kao dete. Ona je to navela u svojim memoarima iz 2015. godine „Surviving Mi Birthright“ koju je sama objavila, a takođe je rekla da je Džulijan zlostavljao druge članove porodice, prenosi Veniti Fer.

Iako se Džulijan nikada nije osvrnuo na ove optužbe pre njegove smrti 1996. godine, Kejsijeva polusestra, Jan Vord, rekla je za Veniti Fer: „Reći ću samo da mnogo volim svoju porodicu, koja uključuje mog brata, moju sestru i moje nećake ." Ipak, ona je takođe odbila da komentariše ove optužbe.

Armi Hamer
foto: Profimedia

Armi je nakon optužni za silovanje i kanibalizam nestao iz javnog života do skoro, kada je primećen na jednom osrtvu.

Naime, Armi Hamer ostao je bez dinara pa je prisiljen da radi kao iznajmljivač soba u jednom odmaralištu na Kajmanskom ostrvu. Blizak izvor glumca je za Varajeti otkrio da 35-godišnji glumac radi u kancelariji jer nije imao drugog izbora.

Armi Harmer
foto: Profimedia

"On potpuno švorc i pokušava da ispuni dane i da zaradi novac kako bi izdržavao svoju porodicu", otkrio je izvor, ali i dodao da je Armi prethodno upravljao stambenim kompleksom na Kajmanskim ostrvima, gde trenutno živi kako bi ostao u blizini svoje dvoje dece 7-godišnje ćerke Harper i 5-godišnjeg sina Forda koje ima s bivšom suprugom Elizabet Čambers.

Nakon prošlogodišnjih optužbi za seksualno zlostavljanje više žena, Armiju je uskraćen novac njegove prebogate porodice pa je iz tog razloga prisiljen da radi. Naime, glumac je praunuk naftnog tajkuna Armanda Hamera, a upravo će navodni zločini i skandali koji uključuju generacije bogate porodice biti predmet zločinačkog specijala "House Of Hammer", a emisija će se baviti skandalima kroz pet generacija.

Nagađanja su počela nakon što je na Tviteru objavljena slika pamfleta iz Moritovog odmarališta, na kojem je glumac prikazan kao hotelski vratar. Međutim, advokat Endrju Bretler je za magazin Varajeti izjavio kako je reč o šali glumčevih prijatelja iz hotela, u kojem on živi već više od godinu dana.

Armi Harmer
foto: Profimedia

"Roditelji moje prijateljice otišli su na odmor na Kajmansko ostrvo, a Armi Hamer im je bio vratar", pisalo je u tvitu koji je u međuvremenu obrisan s društvenih mreža. Pamflet s njegovom fotografijom sadržavao je kupone za popust i reklamirao da će Armi odvesti goste na plivanje s divljim kornjačama i uputiti ih na najbolja mesta za ronjenje.

Armi se inače našao usred ogromnog skandala nakon što su na društvenim mrežama procurile njegove šokantne i sablasne poruke koje je slao svojim navodnim žrtvama, a koje su one odlučile da plasiraju u javnost.

Poruke koje je navodno slao objavljene su na Instagram profilu naziva House of Effie, a sadrže njegove uznemirujuće želje o odsecanju nožnog prsta, poruke o silovanju i kanibalizmu. Navodi se da su poruke slate u razdoblju između 2016. i 2020. godine.

Armi Hamer
foto: Profimedia

"Ti živiš samo da budeš moja robinja. Posedovaću te, to je moja duša, moj mozak, moja duša i moje telo. Želiš li da dođeš i da postaneš moje vlasništvo sve do trenutka smrti? Ako poželiš, odseći ću ti jedan od nožnih prstiju i čuvati ga u džepu, tako da si uvek sa mnom. Ja sam stopostotni kanibal i želim te pojesti. Nikad to ranije nisam priznao. Moram da pijem tvoju krv", samo je deo sablasnih poruka.

Bliski prijatelj njegove bivše žene Elizabet kaže da je ona bila šokirana zbog svega, a sudeći prema svemu, poruke je slao još dok je bio u braku s njom. Bivši supružnici razveli su se u julu prošle godine nakon što ju je prevario s kolegicom Lili Džejms.

Armi Hamer
foto: Profimedia

"Arm je čudovište. Mnogo je tih žena stupilo u kontakt s Elizabet i premda to u početku nije želela sebi da prizna, sada zna da su žrtve govorile istinu. Armi je imao sasvim drugu stranu koje ona nije bila svesna. Da li se to događalo stalno ili ne, nije sigurna", izjavio je izvor za Dejli Mejl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs