najpoznatija plavuša svih vremena

NJENA SMRT JE PUNA MISTERIJA, SADA OTKRIVENI NOVI DETALJI: Na posednjem snimku Merilin Monro se vidi da NIJE BILA DOBRO!

Na današnji dan 1926. godine rođena je Merilin Monro, fatalna glumica i neprevaziđeni seks simbol! Život je okončala sa svega 36 godina, a pravi uzrok smrti nikada nije otkriven.

Zanimljivosti
14:36h Autor:
NJENA SMRT JE PUNA MISTERIJA, SADA OTKRIVENI NOVI DETALJI: Na posednjem snimku Merilin Monro se vidi da NIJE BILA DOBRO!
Foto: Profimedia

Poslednji snimak nastao je samo nekoliko dana pre njene smrti 4. avgusta 1962. godine. Na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu. Snimili su ga slučajni prolaznicii koji su prisustvovali fotografisanju.

Merilin Monro pronašao je 5. avgusta 1962. mrtvu u svom stanu u ranim njen psihijatar Ralf Grinson. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.

Fotograf Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu "nešto muči". Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Vest o smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina. Stopa samoubistava u Los Anđelesu se duplirala nakon glumičine smrti, a novine su svakodnevno primale na desetine poziva i pisama sa zahtevima čitalaca da saznaju šta se desilo poznatoj glumici i pevačici, piše portal The vintage news.

– Smrt Merilin Monro strašna je lekcija svima onima koji žele da uđu u privatnost zvezda i čeprkaju po njihovim životima – istakao je tih dana francuski umetnik Žan Kokto.

Na sahrani najslavnije plavuše onog doba prisustvovali su samo njeni najbliži, dok su stotine radoznalih posmatrača bili okupljeni oko groblja.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Novi detalji smrti

Neki najnoviji navodi su da su joj braća Kenedi bili vrlo značajni u životu i da se tog kobnog dana sa jednim od njih i svađala. U dokumentarcu, otkriva se i da je Robert Kenedi bio u Merilininoj kući poslepodne na dan kada je umrla. U danima koji su prethodili njenoj smrti, prema Samersovim izveštajima, Monro je rekla prijateljici da je jako zaljubljena i da će se udati za Bobija Kenedija. Marej takođe navodi i da su se Kenedi i Monro užasno posvađali na dan njene smrti i da je Kenedi doleteo helikopterom kako bi uhvatio let oko 2 ili 3 sata ujutru u noći kada je Monro umrla. Ipak, iako Samers razotkriva nedoslednosti u vremenskoj liniji događaja Merilinine smrti, neke stvari ostaju i dalje misterija i pitanje hoće li se prava istina ikada saznati.

Merilin Monro
foto: Profimedia

- Čudni događaji u vezi sa njenom smrću pokrenuli su teorije zavere. Merilin je pronađena gola na krevetu sa svilenim čaršavima, sa rukom zgrčenom na telefonu kao da je pokušala nekog da pozove. Lista poziva koje je obavila te večeri izbrisana je. Dnevnik koji je pisala, kao i nekoliko poruka pisanih rukom Roberta Kenedija nikad nisu otkriveni. Položaj u kom je bila - noge su joj bile ispružene - veoma je čudan za nekog ko je umro od predoziranja, pa to govori da je neko pomerao njeno telo - piše Filip R. DŽirard u enciklopediji „Teorije zavere u američkoj istoriji”.

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda.

Sa druge strane , bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju. O njoj su pisali i novinari i feministi.

Jedni su je smatrali žrtvom studija, koji su joj upropastili život. Drugi borcem za neku vrstu slobode, koja na kraju nije imala snage da izdrži pritisak i očekivanja javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs