POGLEDAJTE

ANKETA IZ 1979. GODINE: Ovo su tada bili najpoželjniji frajeri u Jugoslaviji! (FOTO/VIDEO)

Danas se Milan Marić, Vuk Kostić i Aleksandar Radojičić nalaze na vrhu liste najpoželjnijih frajera, a da li znate za kojim frajerima su pre više od 40 godina ludele su žene iz bivše Jugoslavije?

Zanimljivosti
10:45h Autor:
ANKETA IZ 1979. GODINE: Ovo su tada bili najpoželjniji frajeri u Jugoslaviji! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / thealskrobo

Zbog njih su kupovale ploče, hrlile u bioskope i lepile postere po zidovima. Za njima su uzdisale naše tetke, mame i starije sestre, a i mi ih se sećamo vrlo jasno iz filmova, sa sportskih terena i muzike koju nikada nećemo zaboraviti.

Magazin "Zdravo" je davne 1979. godine sproveo zanimljivu anketu u kojoj su birali idelanog jugoslovenskog muškarca. Posle prebrojavanja glasova čitateljki, redosled je sledeći:

1. Vlado Kalember

Vlado Kalember bio je jedna od najvećih od zvezda tadašnje jugoslovenske muzičke scene za kojim su sve žene uzdisale. Ovaj Zagrepčanin je pored svoje harizme i poželjnog izgleda oduševljavao javnost i svojim raskošnim glasom.

Svi su pevali hitove Srebrnih krila, benda koji je vrtoglavo doživeo svoj uspon i uspeh na muzičkoj sceni, a Vlado je, kao frontmen svog benda osvajao simpatije širom Jugoslavije.

2. Mirza Delibašić

Mirza Delibašić, bio je jedan od najboljih evropskih košarkaša dvadesetog veka. Košarkašku karijeru počeo je u Tuzli igrajući za Slobodu.

Iz Sarajeva 1981. godine odlazi u Madrid gde igra za Real sa kojim osvaja titulu prvaka Španije. Iako nije ostao dugo u španskom klubu, Kinđe je ostavio veliki trag.

3. Goran Bregović

Goran Bregović jedna je od najvećih balkanskih zvezda i dan danas. Sa grupom "Bijelo dugme" ostavrio je veliki uspeh, pa ne čudi što se 1979. godine našao na samom vrhu liste najboljih frajera.

Goran Bregović
foto: Profimedia

4. Dušan Savić

Dušan Savić je ostavrio zavidnukarijeru kao fudbaler, a žene u Jugoslaviji su bile lude za njim.

5. Đorđe Balašević

Harizmom i poezijom osvajao je ženska srca širom bivše Juge, međutim njegovo srce je do kraja života pripadalo samo jednoj, Oliveri.

Đorđe Balašević
foto: Kurir/Dragan Kadić

6. Voja Brajović

Vojislav Voja Brajović je jedan od najpoznatijih, najtalentovanijih i najšarmantnijih srpskih glumaca. Svoje prve umetničke korake iskusio je u glumačkom (amaterskom) društvu „Abrašević“, sa kojima je, nakon velikog uspeha na takmičenju na Hvaru, pobrao komplimente celog žirija i dobio motivaciju za svoj dalji glumački rad. Voja je istinsku slavu doživeo glumeći ulogu Tihog u „Otpisanima“ i ta uloga ga i dan danas, na neki način, obeležava.

Voja Brajović
foto: ATA Images

7. Rade Zalad

Rade Zalad je kao fubdaler postigao velik uspeh. Rođen 26. oktobra u Pančevu, a sa Partizanom je osvojio titulu šampiona u sezoni 1982/83.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs