Neverovatna priča

DIANA je imala 17 godina kada je bez dinara KRENULA U AMERIKU, a ni ENGLESKI nije znala: ŽENA MOŽE SVE ŠTO POŽELI!

Inspirativna priča o devojčici koja je postala inženjer u NASA istraživačkoj laboratoriji

Zanimljivosti
11:23h Autor:
DIANA je imala 17 godina kada je bez dinara KRENULA U AMERIKU, a ni ENGLESKI nije znala: ŽENA MOŽE SVE ŠTO POŽELI!
Foto: Printscreen/youtube/ TechCrunch

Diana Trujilo je prešla dug put da bi postala vazduhoplovni inženjer u NASA istraživačkoj laboratoriji u Pasadeni. Ali vredelo je!

Diana je rođena i odrasla u Kolumbiji sa samohranom majkom. Život im nije bio savršen, a o tome priča i Diana:

"Bilo je to veoma opasno mesto za odrastanje. Uvek sam se plašila da neću da stignem kući bezbedno." Jedini mir je pronalazila gledajući zvezdano nebo iznad kuće, i upravo tu je počelo njeno interesovanje za svemir.

Kad je imala 17 godina, Diana odlučuje da emigrira u Sjedinjene Države. Sa samo 300 dolara u džepu, upisuje se na koledž, počinje da pohađa časove engleskog jezika u isto vreme radeći kao spremačica.

Ubrzo prelazi na studije na Univerzitet u Floridi gde se prijavljuje za NASA akademiju. Tada i tu postaje prva hispanoamerikanka u programu. Odatle ide u NASA sistem u Vašington, gde upoznaje svog supruga Vila Pomeranteza.

Kada je diplomirala sa zvanjem vazduhoplovnog inženjera na Univerzitetu u Merilendu 2007. godine, Diana svoj život pretače u knjigu za decu.

"Inženjer naučne laboratorije Mars, Diana Trujilo," je knjiga koja decu hrabri da jure svoje snove, bez obzira kako nedostižni oni bili.

O čemu sada sanja Diana?

Pošto upravo vodi jednu misiju istraživanje Marsa sa zemlje, Diana se nada da će otkriti da na Marsu postoji život. A kada se to desi, ona će krenuti u ispunjavanje još jednog svog sna: da postane astronaut.

Njen savet ženama:

"Moj savet je da se devojka/žena osami u kući i da razmili dobro o tome šta voli. Neka ne pogađa dugo. Neka veruje sebi. Zapišite veštine u kojima ste dobre, ono stvarno dobre. Šta je to što voliš da radiš? Zatim počni da gradiš planove. Potraži ljude koji su uspeli u onome što ti voliš. Otkrij kako su ti ljudi došli do toga, a zatim kreni da ostvaruješ svoj san. Ovo će ti stvarno pomoći da ostaneš na svom putu," sigurna je Diana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs