sVESTRANA

Daniela je preko dana student medicine, noću go-go plesačica: Ja mogu i hoću da postignem sve! (FOTO)

Daniela želi da dokaže da žena može da bude sve što poželi i da je ništa ne sme sprečiti u tome

Zanimljivosti
15:49h Autor:
Daniela je preko dana student medicine, noću go-go plesačica: Ja mogu i hoću da postignem sve! (FOTO)
Foto: Printscreen/ instagram/ dani_the_scientist's profile picture dani_the_scientist

Daniela ima diplomu iz bihevioralne terapije, a trenutno je na četvrtoj godini doktorata.

U moru čudnih snimaka na TikToku, jedna se mlada dama istakla nečim sasvim drugačijim.

Naime, 27-godišnja Daniela Miničino objavila je video u kojem je pokazala svoje dve strane i postala viralna senzacija. Tokom dana je studentkinja medicine, a noću go-go plesačica.

U komentarima su joj stranci delili komplimente i pisali joj da su ponosni na njen put i borbu za ono čime se želi baviti u životu. Svidela im se i činjenica da je pokazala da pametne žene itekako znaju plesati te što je dobra u obe sfere – medicini i plesu.

Daniela ima diplomu iz bihevioralne terapije, a trenutno je na četvrtoj godini doktorata i proučava molekularne mehanizme koji uzrokuju retku dečju bolest.

"Doktorat je jedinstveno iskustvo, a u mom polju potrebno je u proseku šest godina da se dođe do njega. Tako da me čeka još godina ili dve”, objasnila je svestrana Daniela za Buzzfeed.

Dok se školuje, radi i kao go-go plesačica, ne samo zato što voli taj posao, već zato što njime plaća račune.

"Volim osećaj koji dobijem plesanjem na pozornici, kao devojčica sam znala da će to biti deo mog života. Pretpostavila sam da će biti izazovno smisliti način kako da plešem i radim na doktoratu. Go-go ples je uvek bio savršena opcija zbog fleksibilnosti i finansijske slobode", rekla je.

Nedavno je podelila svoje dve strane života na TikToku, gde je tada imala samo 44 pratitelja. U najluđim snovima nije sanjala da će zbog toga postati viralna senzacija.

"Da sam znala da će toliko ljudi pogledati video, pažljivije bih birala reči. Ipak, sudeći po komentarima, većina gledaoca je shvatila šta sam htela reći o osnaživanju i rušenju predrasuda. Često na naša dela i percepciju samih sebe nesvesno utiču društveni konstrukti i očekivanja. Više smo od onoga čime nas neka etiketa može označiti, bilo da se to odnosi na naš rod, dob, rasu, seksualnu orijentaciju ili karijeru. Da, naučnica sam, ali to nije sve što mogu pružiti", objasnila je Daniela.

Dodaje da joj je ples sjajan izduvni ventil i da ne zna kako bi se nosila sa stresnim radom na doktoratu da nije njega. Omogućuje joj i isplatu studentskog kredita, što joj olakšava finansijsku situaciju i smanjuje anksioznost. Isprva je bila zabrinuta da će ples patiti ako joj istraživanje postane prioritet, ali onda je shvatila da neće jer previše uživa u njemu.

Daniela ne planira da odustane od plesa i nakon doktorata. “Definitivno osećam fizičke posledice nespavanja. Ako prestanem, to će biti samo zato što sam preumorna”, dodala je.

Za kraj je svima poručila da ne dopuste da oko sebe izgrade zidove koji će ih sprečiti da budu ono što jesu. "Srušite te zidove, budite svoji", savetuje svestrana Daniela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs