Oduzimaju dah

Glamurozna, intimna, tajna: Venčanja koja su obeležila 2017! (FOTO, VIDEO)

Definitivno titula najiščekivanijeg i medijski najeksponijarijeg venčanja odlazi Pipi Midlton, mlađoj sestri vojvotkinje Kejt Midlton, dok je Srbija pomno pratila svaki detalj venčanja princa Filipa Karađorđevića

Wedding
18:27h Autor:
Glamurozna, intimna, tajna: Venčanja koja su obeležila 2017! (FOTO, VIDEO)
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Uz nekoliko kraljevskih venčanja, ovu godinu su obeležile i mnoge tajne ceremonije kao i raskošna holivudska slavlja ljubavi. Međutim, definitivno titula najiščekivanijeg i medijski najeksponijarijeg venčanja odlazi Pipi Midlton, mlađoj sestri vojvotkinje Kejt Midlton.

1. Princ Filip Karađorđević i Danica Marinković

I mi smo imali ove godine jedno kraljevsko venčanje koje nije prošlo neprimećeno. U subotu 7. oktobra u Sabornoj crkvi u Beogradu venčali su se princ Filip Karađorđević, sin princa Aleksandra, i Danica Marinković, ćerka slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića.

foto: Kurir / Marina Lopičić

Mlada je obukla vrlo otmenu venčanicu oštrih krojeva uz zanimljiv i moderan detalj velike mašne, sa potpisom Roksande Ilinčić. Cela ceremonija je prošla u vrlo glamuroznom tonu, a mnogi okupljeni pozdravili su novopečene mladence.

Lepe vesti iz srpske kraljevske porodice: Beba stiže sledeće godine!

2. Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić

Iako su medijima ulaz i fotografisanje bili zabranjeni, zahvaljujući društvenim mrežama i njenim aktivnim korisnicima, uspeli smo da vidimo detalje glamuroznog venčanja i prelepu haljinu u kojoj je glumica Jelisaveta Orašanin izgovorila sudbonosno Da košarkašu Milošu Teodosiću.

Inače, u vezi su pre sklapanja braka bili svega nekoliko meseci, a ljubav se između njih rodila na insistiranje košarkaša, koji je upoznao glumicu preko njihove zajedničke prijateljice, dizajnerke Milice Opačić i njenog dečka koji živi u Rusiji. Jelisaveta je otišla u Rusiju i tamo upoznala Tea, nakon čega su odmah započeli vezu.

Kako su se upoznali Jelisaveta i Miloš Teodosić: Košarkaš bio lud za njom i dok je nije poznavao!

3. Nataša Bekvalac i Luka Lazukić

Samo 3 meseca nakon razvoda od drugog supruga Ljube Jovanovića, "novosadska Barbika" Nataša Bekvalac je ostala u drugom stanju sa novim dečkom Lukom Lazukićem. Ubrzo nakon te vesti koja je momentalno odjeknula u srpskim i regionalnim medijima, saznalo se da se Nataša udala za Luku na Ibici.

Par čeka prvo zajedničko dete, kome je pevačica već izabrala ime. Inače, Nataša iz prvog braka sa Danilom Ikodinovićem ima ćerku Hanu, a Luka takođe iz prethodne veze ima dete.

4. Burak Ozčivit i Fahrije Evdžen

Kada se pročulo da se slavni turski glumac Burak Ozčivit, najpoznatiji kao Bali beg iz serije "Sulejman Veličanstveni" oženio koleginicom Fahrije Evdžen, njegovim obožavateljkama uopšte nije bilo svejedno. Mnoge su želele da budu na mladinom mestu, pogotovo kada su otkriveni detalji njihovog raskošnog venčanja.

Bogate cvetne dekoracije, prelepa venčanica i zaljubljeni mladenci - tako bi najkraće moglo da se opiše njihovo sklapanje braka.

Zgodni Bali beg na medenom mesecu: Rajska destinacija za prelepi bračni par! (FOTO)

5. Pipa Midlton i Džejms Metjuz

Prema svim kriterijumima, venčanje Pipe Midlton i Džejmsa Metjuza zasluženo bi odnelo titulu venčanja godine. Što zbog ogromnog medijskog interesa, koji dugo pre, ali i nakon venčanja nije prestao, što zbog bajkovite venčanice za kojom su poludele mlade širom sveta. Dvadesetog maja mlađa sestra omiljene vojvotkinje Kejt Midlton, Pipa udala se u malom mestu Englfild u Engleskoj za 41-godišnjeg brokera, okružena britanskim plemstvom i slavnim zvezdama.

Nakon crkvenog obreda, mladenci i njihovi gosti preselili su se u raskošan vrt porodične kuće Midltonovih, u kojem je bio postavljen staklenu palatu gde je potrajala zabava do kasno u noć. Osim britanskih monarha koji su okupirali brojne paparace, pred crkvom su veliku pažnju izazvali i najmlađi članovi kraljevske porodice, princ Džordž i princeza Šarlot koji su na ceremoniji tetki Pipi nosili prstenje do oltara.

Kejt izgubila živce na sestrinom venčanju: Grdila sina, suze malenog Džordža obišle svet! (VIDEO)

6. Ekaterina Mališeva i princ Ernest August Mlađi od Hanovera

Princ Ernest August Mlađi od Hanovera uprkos protivljenju svog oca, princa Ernesta Augusta, otuđenog supruga monaške princeze Karoline, 8. jula ove godine organizovao je bajkovito venčanje s ruskom dizajnerkom Ekaterinom Mališevom.

Na večnu ljubav obavezali su se u crkvi u Hanoveru, a nakon toga proslavili ovaj lepi dan u raskošno uređenom dvorcu. Mlada je zablistala u jednoj od raskošnijih venčanica, koja je po sebi imala zlatne detalje, kao i dugačak i bogat veo koji je pridržavala dijamantska kruna.

Prokleti već 720 godina: U najnesrećnijoj kraljevskoj porodici nastradala svaka generacija! (FOTO)

foto: Profimedia

7. Serena Vilijams i Aleksis Ohanian

Nakon dve godine veze, jedna od najboljih teniserki sveta, Serena Vilijams sredinom novembra uplovila je u bračnu luku s Aleksisom Ohanijanom, suosnivačem društvene mreže Redit. Venčanje je pomno planirano do najmanjeg detalja, a održano je u Nju Orleansu i okupilo je brojne poznate. Sem toga, ovo glamurozno slavlje ljubavi odvilo se samo dva meseca nakon što je talentovana sportistkinja na svet donela ćerkicu Aleksis.

Od ostalih venčanja slavnih osoba ovo se razlikovalo i po tome što je slavlje, barem jedan deo večeri, održano na samim ulicama Nju Orleansa uz tipičnu muziku ondašnjih muzičara, zbog čega su neke ulice bile zatvorene za saobraćaj. Nakon toga, gosti su se preselili u raskošno uređenu dvoranu restorana Meril, gde su preovladavale bela i zlatna boja. Mlada je za svoj poseban dan izabrala veliku belu venčanicu sa srcolikim dekolteom i golih ramena, dok se u donjem delu širila, zbog čega je izgledala poput princeze, a nakon ceremonije u crkvi presvukla se u plesnu haljinicu dubokog dekoltea.

Hrabra mlada: Nećete verovati u čemu je Serena Vilijams išla do oltara! (FOTO)

8. Ivan Špigel i Miranda Ker

U tajnosti i bez velike pompe udala se krajem maja bivši Viktorijin anđeo Miranda Ker. Ljubavnu sreću nakon razvoda od glumca Orlanda Bluma s kojim ima petogodišnjeg sina Flina, pronašla je s Ivanom Špigelom, suosnivačem društvene mreže Snepčet. Mlađani milijarder i lepotica izrekli su sudbonosno "da" pred svega pedesetak zvanica u vlastitom domu u Brentvudu u Kaliforniji.

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Osim raskošnih cvetnih dekoracija, taj dan pažnju je privlačila i bajkovita venčanica koju je nosila australijska manekenka. Nosila je kreaciju klasična kroja i s dugim rukavima koju potpisuje Marija Gracija Kjuri, a koja je inspiraciju pronašla u kultnoj haljini Grejs Keli koju je nosila 1956. godine na venčanju s princom Renijeom.

Najbajkovitije venčanje svih vremena: Ni 61 godinu kasnije mu nema ravnog! (FOTO, VIDEO)

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

9. Džesika Častejn i Đan Luka Pasi

Desetog juna ove godine holivudska miljenica Džesika Častejn udala se za svog dugogodišnjeg dečka Italijana Đan Luku Pasija de Prepozulu s kojim se upoznala pre pet godina dok je radio kao portparol modne kuće Armani. Venčanje je održano u Italiji na njegovom porodičnom imanju, tačnije ispred vile Tiepolo Pasi u blizini gradića Karbonere. Na raskošno slavlje bili su pozvani brojni glumci iz sveta Holivuda, kao i mnogi iz modne industrije.

10. Ališa Vikander i Majkl Fasbender

Iako je Holivud ove godine preplavio veliki broj razvoda i afera, isto tako zapamćeni su i brojni lepi momenti i raskošna slavlja ljubavi. Poznati holivudski par Ališa Vikander i Majkl Fasbender jedni su od tih svetlih primera. Intimna ceremonija venčanja koja je dugo skrivana od javnosti održala se na luksuznom španskom imanju La Granja u blizini Ibice, a među zvanicama su bili prijatelji i najbliža porodica.

Žene razočarane: Oženio se najpoželjniji glumac današnjice! (FOTO)

foto: Profimedia

11. Lionel Mesi i Antonela Rokuco

Argentinska fudbalska zvezda Lionel Mesi 1. jula venčao se u svom rodom gradu Rozariju s dugogodišnjom partnerkom Antonelom. Talentovani 30-godišnjak i njegova izabranica poznaju se još od detinjstva, a u ljubavnoj vezi su od 2008. Slavlje je održano za 260 zvanica na koje su došli brojni fudbalski velikani današnjice u pratnji svojih lepših polovina.

foto: Fonet

Mladence i zvanice čuvalo je 450 pripadnika obezbeđenja. Mesijeva mlada nosila je venčanicu katalonske dizajnerke Roze Klare, koja je pravila venčanice i za poznate holivudske glumice Evu Longoriju i Sofiju Vergaru.

Voleli se još u detinjstvu i siromaštvu: Najlepša ljubavna priča među poznatima! (FOTO)

12. Amanda Sejfrid i Tomas Sadoski

Mesec dana nakon veridbe u februaru, glumica Amanda Sejfrid udala se za partnera Tomasa Sadoskija.

"Pobegli smo. Bili smo samo nas dvoje i matičar i uradili smo to", rekao je nekoliko nedelja nakon venčanja Tomas i otkrio da je njihov dan protekao savršeno. Ubrzo nakon toga, par je dobio i prinovu. Krajem marta postali su ponosni roditelji devojčice.

foto: Profimedia

13. Geri Oldman i Žizel Šmit

Britanski glumac Geri Oldman nakon četiri razvoda iza sebe je ove godine dao još jednu šansu ljubavi. Nepopravljivi romatik sa spisateljicom i umetnicom Žizel Šmit s kojom je u vezi dve godine, krajem septembra 2017. u potpunoj tajnosti se oženio u kući svog menadžera Daga Urbanskog u Los Anđelesu. Ceremonija je prošla u intimnoj atmosferi.

foto: Profimedia

14. Kejt Apton i Džastin Verlander

Nakon tri godine veze, od čega su godinu dana bili vereni, na luksuznom imanju u Toskani početkom novembra venčane zavete razmenili su Kejt Apton i devet godina starija zvezda bejzbola Džstin Verlander. Za svoj dan iz snova lepotica poznata po raskošnim oblinama, odabrala je bajkovitu venčanicu s dubokim dekolteom, ali koji je na kraju ipak decentno prikriven slojem čipke, što se nastavlja i na rukave.

A post shared by Kate Upton (@kateupton) on

Njen izabranik bio je elegantan u crnom odelu i leptir-mašni, dok su deveruše imale haljine u raznim varijacijama, izrađene sve od istog, ružičastog materijala.

Mala deveruša na ujakovoj svadbi: Nije ni sanjala da će njeno venčanje gledati ceo svet! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs