Dame, obratite pažnju

Organizacija venčanja: Najgore greške koje svaka mlada pravi!

Planiranje venčanja nije mala stvar i zahteva puno vremena. Ukoliko već znate šta želite, najbolje je da sve rezervišete na vreme
Wedding
04:34h Autor:
Organizacija venčanja: Najgore greške koje svaka mlada pravi!
Foto: Shutterstock

Upravo ste dobile prsten na ruci i uzbuđenje ne može biti veće. Pozitivna trema je prisutna sve do samog dana kada pred svojim najbližim izgovarate sudbonosno DA. U svom tom uzbuđenju, potrudite se da ne napravite sledeće greške.

1. Odugovlačenje

Planiranje venčanja nije mala stvar i zahteva puno vremena. Ukoliko već znate šta želite, najbolje je da sve rezervišete na vreme - nikada nije mnogo rano. Što organizovanije i preduzimljivije budete na početku, to će biti manje posla kada se taj veliki dan približi.

2. Pokušaji da izgubite tone kilograma pred venčanje

Kupovina haljine manjeg broja sa ciljem da se u nju uvučete na dan venčanja, nikako nije dobra ideja. Šta ukoliko vam plan mršavljenja ne uspe? Umesto preteranih dijeta, fokusirajte se na zatezanje delova tela, kao što su recimo ruke, od kojih ne zavisi kako će vam haljina tog dana stajati. U redu je da svoju liniju doterate pred venčanje, ali umereno i bez preteranih ambicija. 3. Preuzimate na sebe i više nego što je u vašoj moći

Barem kada je venčanje u pitanju, oko sebe imate širi krug svojih najbližih osoba koje bi vam pomogle u planiranju i organizaciji. Stoga, ne preuzimajte na sebe i više nego što možete da podnesete, čuvajte energiju, trebaće vam. To ne znači da sve prepustite drugima, već da je sve stvar dobre organizacije i preraspodele zadataka.

Prema narodnom verovanju: Saznajte kada ćete da se udate!

4. Uradi sam dekoracija

Iako biste volele da pozivnice i dekoraciju za stolove, venac ispred vrata, ikebane sa cvećem i ostale detalje osmislite i uradite same, to zahteva mnogo energije, strpljenja i pre svega vremena. Kao što je prethodno napomenuto, ne možete sve same, i pored vašeg ubeđenja da biste to najbolje odradile i da imate najoriginalnije ideje.

5. Prekoračenje budžeta

U napred odredite koliko je za šta potrebno novca, kako biste izbegli dodatnu nervozu ukoliko dođete u situaciju da su vaše želje i planovi izvan vaših mogućnosti. To često u praksi nije tako jednostavno kao što u teoriji zvuči, ali će vas svakako barem neki okvir uštedeti nervoze.

Znate li zašto se venčani prsten nosi na četvrtom prstu?

6. Preuzimanje na sebe brige o tome kako će sve proteći na dan venčanja

Na dan venčanja se opustite i uživajte u trenutku, venčanici, dragim ljudima i, naravno, svom mladoženji. Zadužite nekoga da brine o gostima i organizaciji, jer je vaš jedini zadatak da na taj dan budete nasmejane, lepe i zadovoljne.

7. Pravljenje liste gostiju na kraju

Jedan od prvih koraka u planiranju venčanja jeste pravljenje spiska gostiju. Ne želite da vam ceo grad bude prisutan na vašoj svečanosti, te da biste uopše mogle da napravite plan organizacije, najpre dobro razmislite i stavite na papir sve drage ljude sa kojima biste voleli da podelite taj romantičan trenutak svog venčanja. Nikako ovaj zadatak ne ostavljajte za kraj.

Haljina dostojna princeze: U ovoj venčanici se udala Jelena Bin Drai! (FOTO)

8. Zaboravljate šta je najbitnije

Najzad, ne zaboravite da je to dan kada vi i vaš muž započinjete zajednički život. Ne dozvolite da bilo šta stane na put tome - to je vaš dan.

9. Zanemarivanje fotografa

Venčanje traje samo jedan dan, ali fotografije ostaju zauvek. Stoga, unajmite dobrog fotografa koji će zabeležiti taj veliki dan i napraviti takve fotografije kojima ćete se iznova i iznova vraćati sa zadovoljstvom i istom emocijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs