Neverovatno

Trpi najgore uvrede zbog izgleda: Pokušali čak i da mu skinu lice! (FOTO, VIDEO)

Adam boluje od neurofibromatoze, koja je uzrokovala benigni tumor u nervima lica. Zbog svog izgleda, do sada je mnogo puta bio napadnut, pogotovo od strane pljačkaša
Lifestyle
20:34h Autor:
Trpi najgore uvrede zbog izgleda: Pokušali čak i da mu skinu lice! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Glumac Adam Pirson često je napadan, a jednom prilikom je nepoznati muškarac pokušao čak i da mu skine lice, misleći da nosi masku.

Adam boluje od neurofibromatoze, koja je uzrokovala benigni tumor u nervima lica. Zbog svog izgleda, do sada je mnogo puta bio napadnut, pogotovo od strane pljačkaša.

"Jednoj je neki čovek pokušao da mi skine lice, jer je mislio da nosim masku", izjavio je Adam, koji je otrkio i da mu ljudi na ulici redovno dobacuju najgore uvrede, poput Kvazimodo, nakaza i slično, piše britanski Mirror.

Devojka se ubila nakon 1400 nasilničkih poruka od svog dečka!

"Postoje zakoni. Ako me udarite jer sam invalid, možete da dobijete do 6 meseci zatvorske kazne, ali jedino ukoliko me napadnete na osnovu rase ili religije", rekao je Adam.

Adamov dokumentarac "Odvratno lice zločina iz mržnje prema osobama sa invaliditetom" (The Ugly Face of Disability Hate Crime) emitovaće se na Bi-Bi-Si 3 kanalu, u okviru serijala o podizanju svesti o invaliditetu.

Pisron, koji je glumio sa Skarlet Johanson u filmu "Under the Skin", sada pokušava da u školama podigne svest o nasilju nad osobama sa hendikepom.

Nikad nisam mislila da ću umreti mlada: Hrabra Stela (32) izgubila bitku sa životom

"Kada sam bio u školi, pustili su nam film "Zvonar bogorodičine crkve", a jedno dete je dobacilo: 'Evo Adama', aludirajući na Kvazimoda", izjavio je Pirson i šokirao krajem traumatične uspomene: "Učitelj ništa nije uradio po tom pitanju."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs