Šokantna promena

Tajna legendarne scene iz Prljavog plesa: Fanovi razočarani, ne veruju svojim očima! (FOTO, VIDEO)

Popularnosti priče o mladoj devojci koja se zaljubljuje u instruktora plesa najviše su doprineli glavni glumci Dženifer Grej i Patrik Svejzi
Lifestyle
02:24h Autor:
Tajna legendarne scene iz Prljavog plesa: Fanovi razočarani, ne veruju svojim očima! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Svetska premijera kultnog filma "Prljavi ples" održana je 17. avgusta 1987. godine u Njujorku. Prošlo je tačno 30 godina od trenutka kada je film krenuo u osvajanje srca ljudi širom sveta. Popularnosti priče o mladoj devojci koja se zaljubljuje u instruktora plesa najviše su doprineli glavni glumci Dženifer Grej i Patrik Svejzi koji su tumačili uloge Frensis Bejbi Hauseman i Džonija Kasla.

Sećate se Bejbi iz Prljavog plesa: Tragična glumica (56) danas izgleda ovako! (FOTO)

Film je sniman na nekoliko različitih lokacija u SAD-u, a većina najvažnijih scena nastala je u gradu Pembrouk koji se nalazi u saveznoj državi Virdžiniji i na jezeru Mauntin Lejk u obližnjem okrugu Džajls.

Istoimeni hotel poslužio je kao set za fiktivno odmaralište Kelerman u kojem Bejbi letuje sa svojom porodicom, a na jezeru je snimana legendarna scena dizanja.

Žena ga zlostavljala, varala i tukla: Užasavajući kraj slavnog glumca! (FOTO)

Stanovnici Pembrouka godinama su vodili bitku s gradićem Lejk Lur u Severnoj Karolini na kojoj su takođe snimane neke od scena koje su uključivale kadrove jezera. Oni su godinama tvrdili da je scena dizanja nastala kod njih, ali dilemu oko toga gde je zaista snimljena zauvek je rešio Dejvid Čepmen koji je na filmu radio kao dizajner produkcije. On je bio zadužen za skiciranje dotične scene na lokaciji i potvrdio je da je nastala u Virdžiniji, a ne u Severnoj Kaolin.

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on Apr 22, 2017 at 4:59pm PDT

Hotel "Mountin Lejk Lodž" i danas je otvoren, uspešno posluje i u njemu se svake godine održavaju brojna događanja posvećena filmu.

Međutim, mnoge obožavaoce "Prljavog plesa" mogla bi da rastuži informacija da jezera više nema. Naime, nivo vode u jezeru drastično je počeo da opada još 1999. godine, a 2008. godine u potpunosti je presušilo.

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on Apr 21, 2017 at 9:21pm PDT

U pitanju je prirodni fenomen usled kojeg se jezero samo prazni i čisti od sedimenata nakupljenih na dnu, a stručnjaci predviđaju da bi za nekoliko godina možda opet moglo da se napuni, pod uslovom da to područje ne zadese velike suše koje su inače česta pojava.

Najveće filmske ljubavne priče: One nikog nisu ostavile ravnodušnim (VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs