Da li mu verujete?

Sveštenik sreo Boga tokom kliničke smrti: Njegovo iskustvo ruši hrišćansku veru!

Njena prisutnost bila je neverovatna i utešna. Imala je mek i nežan glas, a njena prisutnost bila je ohrabrujuća poput majčinog zagrljaja, otkrio je ovaj sveštenik i šokirao vernike
Lifestyle
14:24h Autor:
Sveštenik sreo Boga tokom kliničke smrti: Njegovo iskustvo ruši hrišćansku veru!
Foto: Shutterstock

Katolički sveštenik iz Masačusetsa, koji je bio klinički mrtav čak 48 minuta pre nego što ga je reanimirala ekipa hitne pomoći, izneo je tvrdnje koje će da promene sve u šta vernici veruju.

Džon Majkl O'Nil, 71-godišnji sveštenik, tvrdi da je u tih 48 minuta otišao u raj te je tamo upoznao Boga, kog opisuje kao "toplu i utešnu majčinsku figuru".

O'Nil je hitno prevezen u bolnicu 29. januara prošle godine, nakon teškog srčanog udara, a ubrzo nakon dolaska u bolnicu proglašen je klinički mrtvim. Pomoću modernog uređaja pod imenom LUCAS-2, koji je usmeravao krv prema njegovom mozgu, lekari Opšte bolnice u Masačusetsu su uspeli da deblokiraju vitalne arterije i da uspostave normalan ritam otkucaja srca. Lekari su se bojali da će dugotrajna klinička smrt da ostavi posledice na njegovom mozgu, ali čini se da se O'Nil uspešno oporavlja.

Da li je ovo dokaz da Bog postoji? Mnogo veruju da jeste! (VIDEO)

Sveštenik tvrdi da se jasno seća svega što se dogodilo dok je bio klinički mrtav. Opisao je neobično vantelesno iskustvo, kao i intenzivan osećaj bezuslovne ljubavi i prihvatanja koji je osetio dok ga je okruživala svetlost. Tvrdi da je u tom trenutku otišao u raj i susreo se s Bogom, kog opisuje kao žensko, majčinsko "Biće svetlosti".

"Njena prisutnost bila je neverovatna i utešna. Imala je mek i nežan glas, a njena prisutnost bila je ohrabrujuća poput majčinog zagrljaja. Činjenica da je Bog Sveta majka umesto Svetog oca nimalo mi ne smeta, naprotiv, ona je sve što sam se nadao da će biti, čak i više od toga", rekao je O'Nil i dodao da će da nastavi da širi reč "Svete majke".

"Želim da nastavim da propovedam. Želim da delim svoje novo saznanje o Majci, Sinu i Duhu Svetom sa svim katolicima i svim hriršćanima. Bog je veliki i svemoguć uprkos tome što je žena", tvrdi sveštenik.

Rimokatolička nadbiskupija Boston, kojoj sveštenik navodno pripada, ogradila se od ove priče. Njen portparol Terens Donilon rekao je da O'Nil nije jedan od njihovih sveštenika i da misli da njegova priča nije istinita, piše britanski Metro.

Sveštenik raskrinkao britansku kraljevsku porodicu: Evo šta rade iza zatvorenih vrata! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs