Najpopularnija turska serija

Strast orijenta: Da li se sećate fatalne Bihter? (FOTO/VIDEO)

Udala se za starijeg čoveka, prevarila ga sa njegovim zgodnim nećakom i na kraju se dogodila tragedija
Lifestyle
19:34h Autor:
Strast orijenta: Da li se sećate fatalne Bihter? (FOTO/VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen You Tube - News

Priča o otvorenoj strasti zanovana je na romanu autora Halita Zija Usakligila, koji je zaslužan za modernizaciju turske književnosti 20. veka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Turskoj, kao i u zemljama regiona, serija je postigla izuzetnu gledanost, a o tome svedoče i brojne nagrade koje je osvojila. Glavni glumci u seriji, Beren Sat i Kvanč prošle godine osvojili su nagradu Style turskog izdanja časopisa Elle i nagradu za najbolju glumicu i glumca, dok je magazin Journalist Association proglasio Zabranjeno voće za najbolju TV seriju.

Kako danas izgleda Žade: Mistična lepotica kao da ne stari! (FOTO)

Ono po čemu je ova serija specifična i zbog čega je postigla neverovatnu popularnost jeste nesvakidašnji ljubavni zaplet i burne strasti.

Nakon smrti supruge, Adnan Zijagil vodio je miran i povučen život. Radost su mu činili sin i ćerka, ali i nestašni nećak Behlul. Kao čovek u ozbiljnim godinama, Adnan se pomirio sa sudbinom bez ljubavi. Međutim, srce mu je osvojila prelepa mlada devojka Bihter.

Odlučio je da je zaprosi i ona je pristala na brak. Ono što je privuklo pažnju gledalaca jeste to što je Bihterina glavna suparnica niko drugi do njena gramziva majka Firdevs koja je pokušala po svaku cenu da postane Adnanova supruga.

Život Jelene bin Drai: Prva Srpkinja koja se udala za šeika! (FOTO)

Firdevs je, naravno, izgubila bitku. Bihter se udala za Adnana, ali je postala opčinjena mladim, zgodnim nećakom Behlulom, koji će u njoj probuditi strast kojoj će se prepustiti. Kada je otkrila njihovu tajnu, Firdevs je započela svoju osvetničku igru. Bihter je bez razmišljanja varala svog supruga i prepustila se strastima.

Neočekivan splet prevara i izdaje prekinuo je tragičan završetak sapunice. Ono što razlikuje ovu seriju od ostalih unutar žanra je njena završnica, nalik onima u velikim antičkim tragedijama, gde glavna glumica izvrši samoubistvo. Ovo je ubedljivo najbolje odigrana uloga glumice Beren Sat.

Evo kako je izgledala poslednja epizoda popularne serije:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs