Žena vredna divljenja

Sa Marijane niko ne može da skine pogled: Lepo lice krije sudbinu nad kojom svet plače! (FOTO)

Kada pogledate fotografije koje su nastale dok je Marijana bila mala, teško da ćete i nazreti ženu kakva je danas
Lifestyle
23:26h Autor:
Sa Marijane niko ne može da skine pogled: Lepo lice krije sudbinu nad kojom svet plače! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Smokingguns

Kada gledamo savršene Instagram profile lepih žena, niko od nas ne pomisli da li se iza tih prelepih fotografija i hiljada pratilaca krije neka tužna, ozbiljna priča.

Da nije uvek sve samo med, mleko i bogatstvo, dokazuje priča Marijane Sfakianakis, mlade žene koja je svašta u životu prošla da bi izgledala onako kako danas izgleda.

Bila je ponos i lepota stare Jugoslavije: Tragedija koja se i dalje pamti (FOTO)

Naime, na prvi pogled, njen Instagram profil otkriva fotografije lepe, zgodne mlade dame koja živi život iz bajke. Ali, svega nekoliko od 52 hiljade njenih pratilaca znao je njenu pravu priču, sve do nije objavila kolaž fotografija iz detinjstva.

Kada pogledate fotografije koje su nastale dok je Marijana bila mala, teško da ćete uočiti ženu kakva je danas. Tada je bila ozbiljno bolesna i godinama se teško borila za svoje zdravlje.

Dok ju je majka još uvek nosila u stomaku, doktori su još od početka trudnoće predviđali smrt fetusa. Toliko su bili sigurni da će Marijana umreti pre porođaja da nisu ni pokušali da je spasu. Ali, sudbina je htela da se mnogo pre termina rodi slabašna devojčica.

Tragedija ciganke Karmen: Lepotom omađijala muškarce, ali nije mogla da predvidi ovakav kraj!

Zbog neadekvatne nege, Marijana je po rođenju dugo bila bez kiseonika, što je dovelo do strašnih posledica - delimičnog oštećenja mozga i cerebralne paralize, piše BrightSide.me. Kao dete, Marijana nije razumela šta se deđava i zbog čega je ona toliko drugačija od druge dece.

Maltretirali su je i ismevali zato što ne hoda kao zdrava deca i zbog toga što je stalno bila u kolicima.

Do šeste godine, svaki dan Marijaninog života bio je borba i izazov, praćen teškom depresijom. Ali, sve se promenilo kada je konačno otišla na operaciju.

Bio je 23 godine stariji od nje: Nije mogla ni da zamisli da će je ostaviti i to na ovaj način!

Počela je da hoda i nakon osam meseci bola i suza zbog naporne rehabilitacije, Marijana je uspela da pobedi sudbinu.

I godinama nakon operacije, Marijana se i dalje bori za svoje zdravlje. Njeno glavno oružje su sport i fizička aktivnost. Sistematski treninzi pomogli su joj da ojača, izgradi savršeno telo, ali i da prevaziđe psihološke probleme i postane žena puna samopouzdanja.

Danas, Marijana se trudi da svakog dana nekoga ohrabri i neprestano poručuje svojim pratiocima da nikada ne smeju da odustanu od svog cilja, jer je uz težak rad, trud i nadu baš sve moguće.

Tragičan život i još gori kraj prave Koštane: Božanski lepa, prokleta da uvek bude nesrećna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs