Pokušajte

Prečica za čudo: Evo šta će se desiti kada se zahvalite nekome!

Ne možete reći "hvala", a da vam druga strana ne odgovori zahvalnošću
Lifestyle
10:14h Autor:
Prečica za čudo: Evo šta će se desiti kada se zahvalite nekome!
Foto: Shutterstock

Da li ste ikad razmišljali o tome šta se dešava kad izreknete zahvalnost? Razmislite o tome na trenutak.

Kažete "hvala ti" i u deliću sekunde uspostavlja se bliskost između vas i osobe kojoj ste zahvalili. Osoba kojoj su te reči upućene oseća da je cenite i zna da vam je važna. Drugim rečima, reči zahvalnosti pomažu da se neko oseća dobro.

Jednostavna je činjenica da ne možete davati a da ne primate. Svi školovani filozofi kažu nam da je takav zakon: "dajemo ono što primamo i primamo ono što dajemo, dakle, sami biramo šta ćemo primati u životu." Jadni ono koji još nisu naučili tu istinu!

Nemojte verovati slepo ni meni, niti bilo kome drugom. Isprobajte sami!

Kažite "hvala ti" i pratite šta će se dogoditi.

Zatim probajte da se zahvalite i pre nego što vam se desi ono što priželjkujete. Zapanićete se kako se život brzo ispunjava divnim doživljajima, koje neki nazivaju i čudima.

Tajna 30 godina dugog braka: Hvala ti što si me varao sa prijateljicom!

Kako vam pomažu reči zahvalnosti?

Kad učinite da se neko drugi oseća dobro, i vi se osećate dobro. Kad se neko drugi oseća važno zbog vas, i vi se osećate važno. Kako je divno pomoći sebi da se osećate dobro, važno i zahvalno. Kad drugima kažete "hvala", to i vama daje istu dozu poštovanja i zadovoljenja kakvu ste nekome izrazili.

Zakoni zahvalnosti i prijemčivosti su naučno utvrđeni. Ako verujete u te zakone i svakodnevno im se povinujete, stvaralačka sila radiće vam u korist.

Kad naučite da cenite sve što vam drugi čine da bi vam olakšali život, pred vama se otvaraju fantastične mogućnosti. Sami kreirate svoje iskustvo i zato ga kreirajte tako da bude puno poštovanja i zahvalnosti. Pošto sami birate kakvo vam će biti isustvo, imate priliku da pokažete ovaj oblik ljubavi, a ljubav uvek podstiče na konstruktivne i kreativne akcije.

Sve počinje zahvalnošću, tako što ćete izgovoriti dve jednostavne reči: "Hvala ti." Ne možete ostati bez dobra. Sve što ste dali, vraća se vam poboljšano i ulepšano. Sad sve zavisi od vas! Uverite se u moć zahvalnosti i iskažite ono što neki nazivaju najvišim oblikom molitve.

Uzgred, hvala vam što ste pročitali ovaj tekst. Hvala što ste odvojili vreme za to. Hvala vam!

Lujza Hej. „Zahvalnost način života.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs