Izoštrite šesto čulo

Pojačajte intuiciju: 3 vežbe za dobar instinkt!

Pre nego što vaša glava shvati o čemu je reč, dobar instinkt će vam reći šta da radite
Lifestyle
00:28h
Pojačajte intuiciju: 3 vežbe za dobar instinkt!
Foto: Shutterstock

Dobar instinkt će vam reći šta da radite mnogo pre nego što vaša glava shvati o čemu je reč. Evo nekoliko vežbi koje izoštravaju intuiciju, piše Lovesensa.rs.

1. Vežba povezivanja sadašnjosti s prošlošću

Setite se nekog važnog predmeta iz detinjstva (plišanog medvedića, šoljice za mleko, najdražih cipela...). Kad počnete o njemu da razmišljate, shvatićete koliko asocijacija budi. Vidite li svaku sitnicu i osećate li isto što ste osećali u trenutku kad ste taj predmet držali u rukama kao dete?

Koliko je još zaboravljenih uspomena u vama probudila i sama pomisao na taj predmet? Čitav svet i potpuno zaboravljeno razdoblje života može se probuditi uz pomoć jednog, naizgled beznačajnog predmeta.

Da li imate šesto čulo: Znakovi koje ne smete da ignorišete!

2. Vežba jačanja daha

Kaže se da svesno disanje dovodi u vezu sa samom silom života. Sedite ili stanite u udoban položaj, pazeći da su vam leđa ravna. Zatvorite oči i sasvim se usresredite na disanje dok udišete i izdišete tri vrlo duboka, gotovo preterana daha. Kad postanete svesni disanja, nastavite da dišete duboko i ritmički, ali ne preterano kao prva tri puta.

Da li vas intuicija služi ili vara: Horoskop otkriva koliko treba da verujete svom predosećaju!

Zatim, stavite palac na desnu nozdrvu i zatvorite je. Dišite duboko i ritmički kroz levu nozdrvu. Zatim pomerite palac i srednjim prstom zatvorite levu nozdrvu i ponovite postupak. Menjajte nozdrve bar tri puta, a vežbu ponovite najviše 12 puta ako vam godi. Sad bi već mogli da se osećate ošamućeno, pa nemojte da žurite - krećite se svojim tempom i stanite kad god vam se čini prikladnim. Ova vežba pročišćava obe moždane polutke.

Tim su se postupkom s velikim uspehom koristili i drevni učitelji joge i savremeni poslovni ljudi. Iskušajte ga u bilo koje doba dana kad želite razbistrite glavu. Brzo će ukloniti mentalne blokove i gotovo vas odmah otvoriti struji intuicije.

3. Vežba asocijacija

Kreativne ideje dolaze iz neopterećenog uma. Kad su đacima prvacima napisali po prvi deo dobro poznatih poslovica, dobili su neočekivano istinite i duhovite nastavke, poput: ako laže koza... laže i jarac ili ko drugome jamu kopa biće jako prljav, složna braća se na kraju posvađaju...

Pokušajte i sami s takvim vežbama jer i humor je jedan od načina razvijanja intuicije. I za njega je potrebna sloboda duha. Evo nekoliko početnih izraza koje možete kreativno da dovršite:U laži su... Vuk dlaku menja... Ispeci pa... Koliko ljudi...

Stablo otkriva kakva ste osoba: Imate li moć izlečenja, kakva vam je intuicija? (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs