Vredi pročitati

Ovo su godine kada se žena menja: Životna prekretnica od koje mnogi zaziru!

Trideseti rođendan mnoge žene doživljavaju kao značajnu prekretnicu, ali bez preterano dobrog razloga. Njega treba gledati kao na svaki drugi i truditi se da vam ovaj okrugli broj prija, a ne da vas čini nesrećnim

Lifestyle,

Autor:

Žena, Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Veliki je broj razloga zašto je dobro napuniti trideset godina, a seks je svakako jedan od njih. Žene su, naime, u ovom životnom dobu seksualno najspremnije i najaktivnije. Psiholozi objašnjavaju da postoje faktori zbog kojih žene fizički procvetaju u tridesetima, ali smatraju da ta granica više zavisi od toga koliko je žena opuštena po seksualnim pitanjima i u kom životnom dobu je izgradila svoj identitet.

Nije „prošao voz"

Uprkos modernim shvatanjima, i danas se mnoge dame i dalje pribojavaju da im je, kada prođu dvadesete, „prošao voz". Da više nisu onako seksi i privlačne koliko su bile ranije. To nije tačno, što i mnogi muškarci mogu da potvrde - nemali broj njih više voli tridesetogodišnjakinje od devojaka u ranim dvadesetim.

Životno iskustvo

Svako životno doba ima svoju privlačnost, svoje prednosti i mane. Ono što mnogi muškarci vole kod tridesetogodišnjakinja je to što uglavnom znaju šta hoće, kako u ljubavi i seksu, tako i u životu uopšte, što nije uvek slučaj sa dvadesetogodišnjakinjama. Tridesetogodišnjakinje imaju određena iskustva, u ljubavi, seksu, u životu, a neretko im sve što su do tada postigle pruži i samopouzdanje, koje je uvek seksi.

11 frizura za žene svih starosnih dobi: Od 20 do 60 godina! (FOTO)

Foto: Profimedia Foto: Profimedia
Druga strana priče

Tridesetogodišnjakinje su uglavnom već naučile da u vezi nije sve „kao iz snova", da će voljena osoba imati i mane, kao i vrline, i manje su sklone tome da ispravljaju svaku sitnu stvar koja im kod voljene osobe zasmeta ili da voljenu osobu napuste čim im nešto ne bude po volji. A, mnogi muškarci će smatrati i izuzetno privlačnim kad se tridesetogodišnjakinja (zapravo, dama bilo kojih godina) ne stidi svojih godina, ne pokušava da se folira, da izigrava tinejdžerku, već s ponosom pokazuje da je žena. Mnogi muškarci se iskreno iznenade kada čuju da neka tridesetogodišnjakinja smatra da ima previše godina, jer njima pre toga nije palo na pamet da je posmatraju drugačije nego kao mladu ženu, i to seksi, privlačnu mladu ženu.

Nezgodna pitanja

Kada žene napune tridesetu godinu i njihov profesionalni i lični život konačno počne da se razvija, kreću i čuvena preispitivanja o tome šta su do sada postigle, da li imaju muža, decu... Zanimljivo je da žene u 29. godini mnogo manje muče ova pitanja nego kada na vrata ne zazvone tridesete. Tome umnogome doprinose i česta pitanja dušebrižnika poput onih čuvenih: „Zar se još nisi udala, kada misliš da rađaš decu, da li znaš da tvoj biološki sat uveliko otkucava..."

Minimum, prosek, idealan broj: Koliko često treba da imate seks s obzirom na godine!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia
Može i prvo veče

Jedno zanimljivo istraživanje potvrdilo je da se žene posle 30. godine mnogo lakše odlučuju za seks već na prvom sastanku. U ovim godinama žene imaju više samopouzdanja i znaju šta žele. To je jedan od razloga zbog čega seks njima i partneru mnogo više prija nego u ranim dvadesetim. Čak 34 odsto ispitanica iz te starosne grupe izjavilo je da se odmah prepušta strastima ako ih partner privuče i nema nikakav problem sa seksom na prvom sastanku, dok bi se u to upustilo samo 12 odsto ispitanica starosti između 24 i 27 godina.

Kakva majka takva ćerka

Posle 32. rođendana žene sve više počinju da liče na svoje majke, pokazalo najnovije istraživanje. Nauka je konačno uspela da potvrdi da je stara narodna izreka „kakva majka, takva ćerka" potpuno tačna. Istraživanje koje je imalo je za cilj da otkrije kako se model ponašanja prenosi s generacije na generaciju, pokazalo je da tridesetogodišnjaci sve češće koriste komentare i fraze koje su čuli od roditelja i ponašanje koje su navikli da gledaju u detinjstvu, čak i ako su im te stvari u prošlosti veoma smetale. Ponašanje roditelja posebno kopiraju žene, ali je primećeno i kod trećine muškaraca.

Upamti ovo, kao amin: 10 saveta za svaku ženu kada pređe 35 godina!

Pratite Stil na FB

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Komentari (1)

Posljednji komentar

Snežana R.

Nije trideseti, već četrdeseti! ( o pedesetom da ne govorimo)

Pogledaj sve komentare Pošaljite komentar

Najnovije

Prikaži sve vesti >

Komentari

Učestvujte u kreiranju sadržaja

Učestvujte u kreiranju sadržaja! Pošaljite nam fotografiju uz kratak opis događaja i Stil će objaviti vašu vest!

Pošaljite vest ›

Horoskop

 • Ovan Ovan

  Posao

  Ono što je aktuelno kod vas u toku ovog perioda je...

  Detaljnije... ›
 • Bik Bik

  Posao

  Vaš cilj je veća zarada. Ukoliko ste skoncentrisan...

  Detaljnije... ›
 • Blizanci Blizanci

  Posao

  Želite mnogo više da radite, ali isto tako da se b...

  Detaljnije... ›
 • Rak Rak

  Posao

  Na poslu će vam biti lepo. Radićete možda i više n...

  Detaljnije... ›
 • Lav Lav

  Posao

  Vaša potreba za materijalizacijom je velika i nema...

  Detaljnije... ›
 • Devica Devica

  Posao

  Ovaj period možete da iskoristite za kraća putovan...

  Detaljnije... ›
 • Vaga Vaga

  Posao

  Otežanja koja ste imali polako prolaze i osećate d...

  Detaljnije... ›
 • Škorpija Škorpija

  Posao

  Ukoliko do sada niste ispunili svoje ciljeve, ne o...

  Detaljnije... ›
 • Strelac Strelac

  Posao

  Loše raspoloženje koje ste imali polako vas prolaz...

  Detaljnije... ›
 • Jarac Jarac

  Posao

  Ono što možete da očekujete u toku ovog perioda je...

  Detaljnije... ›
 • Vodolija Vodolija

  Posao

  Robujete rigidnom stavu i ne dopuštate još uvek da...

  Detaljnije... ›
 • Ribe Ribe

  Posao

  Ne želite da budete izigrani, pa ćete pokušati da...

  Detaljnije... ›