Povrede

Otišla je na izbeljivanje zuba: Sutradan se probudila sa unakaženim licem! (FOTO)

Ebi je otišla na tretman izbeljivanja zuba kod žene koja je ordinaciju imala u svom stanu, i koja očigledno nije bila profesionalac
Lifestyle
06:30h Autor:
Otišla je na izbeljivanje zuba: Sutradan se probudila sa unakaženim licem! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Abbie Kilbride

Ebi Kilbrajd (18) iz Renfrešira želela je da proslavi skidanje proteze izbeljivanjem zuba, ali posle reakcije na taj tretman, po njenim rečima, sada izgleda kao "nova Kajli Džener".

Tinejdžerka tvrdi da se probudila sledećeg jutra sa osećajem da će desni da joj se raspuknu, zbog ogromnog otoka i žuljeva koje je izazvao gel. Ni pet dana nakon tretmana Ebi ne može uopšte da jede.

U dužem postu na Fejsbuku koji je šerovan preko 7.000 puta, tinejdžerka je otkrila seriju slika na kojima se vide bolne otekline u ustima koje je zadobila nakon izbeljivanja zuba, prenosi Daily Mail.

"Želela sam da opišem poslednjih nekoliko dana i objasnim šta mi se desilo/dešava, i nadam se da će ova objava sprečiti druge ljude da naprave istu grešku kao ja...", napisala je Ebi.

Zatim je objasnila kako je nedavno skinula protezu i da je poželela da izbeli zube. Odlučila se za zubarku iz okoline koja ima ordinaciju u svojoj kući.

Unakazila se, a misli da je lepa: Sada joj se svi smeju! (FOTO)

<\/div>

Sam tretman je trajao oko sat vremena, a žena čije ime Ebi ne želi da otkrije na svakih 10-15 minuta dopunjavala je gel za izbeljivanje zuba. Nije je pitala ni da li ima alergiju, niti da li je radila neke testove.

Kad je tretman završen, čitava usta su joj utrnula, kaže Ebi, na šta je doktorka odgovorila kako je to normalno i predložila ovoj 18-godišnjakinji da namaže usne karminom.

Dva sata kasnije, sa još uvek nateklim usnama, Ebi je pokušala antihistaminom i ledom da bar malo smanji otok.Međutim, tek je sledilo ono najgore. Kad se sledećeg jutra probudila reakcija je izgledala još dramatičnije.

"Kad sam se probudila usne su mi bile slepljene bukvalno, a čitava desna strana usana je bila ogromna, kao da sam bila u ringu. Otišla sam u apoteku, odakle su me poslali pravo kod doktora. Kad sam konačno stigla na red, doktor je gledao u moje usne i umirao od smeha. Rekao mi je da je to što sam uradila bila glupost. Naučila sam lekciju. Nisam mogla ni da pijem tečnost, a čitava usta i jezik su mi bili otečeni", kaže Ebi.

Nakon što ju je doktor izgrdio, prepisao joj je antihistamin. U apoteci su joj predložili da koristi i gel za ranice koje su joj se pojavile u ustima. Plikovi su činili da se oseća kao da joj usta gore, a manji su počeli da se stapaju u velike.

Zgadila život celom svetu, oduševljena rezultatom: Probaćete i vi! (FOTO, VIDEO)

<\/div>

"Sledećeg jutra sam se probudila sa istim osećajem bola, ali je natečenost usana bila za nijansu manja, a umesto nekoliko manjih plikova u ustima, imala sam dva ogromna (jedan na vrhu i jedan na dnu) koji su bili žute boje", kaže Ebi.

Konačno pozvala je Klinički centar i zakazala pregled u Stomatološkoj bolnici u Glazgovu. Pregledala su je tri zubara i zaključila da ima povrede u rangu opekotina trećeg stepena.

Ebi kaže da sada pije lekove kako bi izlečila infekciju i da je na strogoj dijeti koja se sastoji od supe i kajgane.

Poruka Ebine priče je: "Ne idite kod bilo koga tek tako da vam izbeljuje zube".

"Nisam bila svesna da samo stomatolog može to da radi, tako da ako ste zakazali kod nekog kvazi zubara/sestre, otkažite, molim vas", kaže Ebi.

Nakon što je objavila ovu poruku na Fejsbuku prijatelji su je podržali, a neki su je i nagovarali da prijavi doktora koji joj je to uradio, navodeći kako mora da odgovara za svoj postupak.

Uzmite sodu bikarbonu i aluminijumsku foliju: Dobićete holivudski osmeh za sat vremena!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs