Bivši

On me zove jednom mesečno da bi čuo rečenicu: Da, volela sam te!

Dovoljno mu je samo da kažem Da i on je onda miran, a ja? Šta se dešava sa mnom i u mom srcu, samo Bog zna....
Lifestyle
22:46h Autor:
On me zove jednom mesečno da bi čuo rečenicu: Da, volela sam te!
Foto: Shutterstock

Zašto se vraćaju osobe koje smo voleli i rastali se od njih? Čovek, koji je pre godinu ili pet godina, slomio tvoje srce, od kojeg si otpuzala u suzama, mrzeći ili opraštajući, nije bitno, koji nije zaboravljen ni dan - danas, opet je tu pred tvojim vratima...

Kako se može zaboraviti uklanjanje slepog creva, čak i nakon zaceljenja, barem zbog ožiljka. Onaj koji je jasno stavio do znanja da je sve gotovo, sad se evo vraća. Zašto?

Jednom mesečno ili u šest meseci, obavezno dobijaš od njega poruku, mejl, poziv… On samo želi da zna kako sam, želi da se pohvali još jednim uspehom, prespavati sa mnom, ili me ponovo oterati do đavola.

Ja ne mogu, ceo život sam umirala od zbunjenosti, i ne patim samo ja zato što je već kraj. On je oženjen, udata sam, ružne reči su odavno izrečene, izvinjenje je doneto. Odavno sam ravnodušna, ali i dalje me boli. Takve stvari, dragi moj, sve se svodi na kontraindikacije: Odavno sam ravnodušna, i dalje me boli.

Prosjaci ljubavi: Indijski guru objasnio zašto su brakovi nesrećni i zašto vas ljudi ne vole!

Neubedljivo? Ali, to je upravo ono što osećam. Zavolevši, otvaramo svoje srce, jednosmerni kanal na nekoliko megabita, koji je nemoguće blokirati. I svaki, bivši dragi, odlično oseća frekvenciju i sa vremena na vrema, bira broj da bi upitao: „Hoćeš li da odemo u bioskop?

Ja odgovaram: „Ne želim u bioskop. Želela sam provesti sa tobom pola veka, roditi ti sina, koji bi ličio na tebe, i umreti s tobom, jednog dana. A u bioskop – ne, ne želim“.

Ali, naglas, naravno, izgovaram samo prvih pet reči. Ali priča je uvek ista: on zove da bi me upitao: „Da li si me volela?“ I ja odgovaram: „Da“.

Da dragi, da kretenu; samo – da.

Odavno sam ravnodušna, i dalje me boli. I dalje diskonektujem srce, nakon svake konekcije. Ne znam šta uraditi, da bi nas ovi povratnici prestali mučiti. Mogu biti ljubazna, vikati, ne javljati se na telefon, ali i u mislima, on će, svejedno, čuti odgovor na svoje pitanje: „Da li si me volela?“

„Da“. Na miru ostavljaju samo oni koji nisu voleli. Tačnije, ako i zovu, jednostavno ne primećuješ to.

Zaključak se sam nameće. Možda treba sama da šaljem poruke jednom mesečno? Trošak je mali: „Volela sam te“. A sada se smiri. A sada me pusti.

Jednom kad ostaneš sama: Uputstvo svakoj ženi za godine koje dolaze!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs