KAKO DA PRIVUČETE BLAGOSTANJE I MIR U KUĆI: Stari ritual koji se kod SRBA koristi vekovima

Na našim prostorima postoji jedan drevni ritual za privlačenja dobre energije i za to vam je potreban samo tamjan

Običaji
Autor:
KAKO DA PRIVUČETE BLAGOSTANJE I MIR U KUĆI: Stari ritual koji se kod SRBA koristi vekovima
Foto: Profimedia

Pred važan događaj ili ako vam stvari ne idu od ruke, vreme je da "očistite prostor" od negativne energije i to starim ritualom koji se kod Srba praktikuje vekovima.

Uzmite tamjan i zapalite ga u kadioici, dok se kolutovi dima dižu ka plafonu šireći svoj prijatni miris - to podizanje dima ka plafonu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Kako biste se rešili negativne energije i loše sreće, pratite ova tri koraka:

1. Okadite kuću

Veoma je bitno da kada zapalite tamjan sa njim prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma. Bitno je da vam kuća pri tome bude pospremljena i da se vi nakon toga istuširate kako bi sa sebe sprali negativnu energiju. Ovaj ritual možete ponavljati kada god osetite potrebu za tim.

Kađenje, Kadionica, Tamjan
foto: Stil

2. Zapalite voštanu sveću u kući

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu sveću. Njen plamen će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću. Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite sveću i da svoj bol pošaljete preko plamena sveće. Sa tim ćete uspeti da odagnate baram deo problema koji vas pritiska.

Stari Egipćani su verovali da jednostavno gledanje u plamen sveće pomaže običnom čoveku da se poveže sa Bogom i da će mu Bog pri tome pomoći i zaštiti ga.

Crkva, Molitva, Sveća, Vera
foto: Shutterstock

3. Prekrstite se

Završite ritual čišćenja jednostavnom molitvom i znakom krsta. Osećaćete se dobro i zaštićeno. Ovo možete ponavljati kad god za to osećate potrebu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs