Da se raspametiš

Neviđeno luksuzna jahta traži vlasnika: Ko kupi ovu lepoticu, ne treba mu ništa više! (FOTO)

Ono što je zanimljivo jeste to što Epifani nije ni najsuplja ni najveća jahta na svetu, ali je u luksuzu za sada nenadmašna
Lifestyle
11:58h Autor:
Neviđeno luksuzna jahta traži vlasnika: Ko kupi ovu lepoticu, ne treba mu ništa više! (FOTO)
Foto: Profimedia

Masivna, raskošna jahta "Epifani" britanskog diznajena Endija Vafa, koja može da se pohvali, osim zapanjujućim izgledom, sa nekoliko bioskopskih dvorana i bazenom, traži svog vlasnika!

Naime, u pitanju je za sada samo skica i ideja ambicioznog dizajnera luskuznih brodova, a ukoliko pronađe kupca, biće potrebno i do pet godina da se izgradi.

Ono što je zanimljivo jeste to što Epifani nije ni najsuplja ni najveća jahta na svetu, ali je u luksuzu za sada nenadmašna. Zamišljena dužina je neverovatnih 130 metara, a na pramcu bi se nalazila đakuzi kada sa skupocenom garniturom za sedenje.

Vaf će budućem vlasniku, ako ga bude bilo, naplatiti između 267 i 667 hiljada funti.

Jahta za najmoćniju ženu sveta: Ovde muškarci ne smeju da uđu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Zavisi od uređenja enterijera. Postoji mogućnost da bude i mnogo detalja od zlata, što naravno košta više", otkrio je dizajner.

Ono što ovu jahtu izdvaja od ostalih jeste njena paluba, koja joj daje gotovo dramatičan izgled - mnogi su prokomentarisali da izgleda kao da je izašla iz nekog od filmova o Džejms Bondu. Nekonvencionalna paluba i četiri sprata, neprocenjiv pogled na morsku pučinu, luskuzno predvorje sa bibliotekom, balkon, VIP paluba sa četiri, slobodno možemo reći, stana, a ne kabine, od kojih svaka ima teretanu, spa sobu, bioskop i balkon...

Ipak, ni sam Vaf nije uveren da će ova jahta nekada zaista ugledati svetlost dana.

"Šanse da se ova jahta izgradi su 1:1000. Mnogima se sviđa Epifani, ali često mi klijenti kažu da žele nešto svoje, žele da učestvuju u dizajniranju. Klijenti moraju sebe da vide na toj jahti. Moraju da osećaju da je napravljena samo za njih. Ljudima koji sebi mogu da priušte jahtu od pola milijarde dolara, sve brzo dosadi", objasnio je Vaf i otkrio da je većina kupaca luksuznih jahti poput Epifani sa Bliskog istoka i iz Rusije.

Radile na jahti bogataša: Šta smo sve preživele za 3.500 evra mesečno! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs