Neverovatno

Nataša Kampuš živi u kući otmičara: I nakon njegove smrti i dalje mu je rob! (VIDEO)

Žrtva otmice je dozvolila novinarima da uđu u kuću i dala nezaboravan intervju
Lifestyle
17:38h Autor:
Nataša Kampuš živi u kući otmičara: I nakon njegove smrti i dalje mu je rob! (VIDEO)
Foto: Prinstscreen/ Youtube/ Top News Channel

Nataša Kampuš koja je osam godina bila silovana i zlostavljana na sve moguće načine nakon što ju je kao desetogdišnjakinju oteo poremećeni Austrijanac, još uvek svake nedelje čisti kuću u kojoj ju je držao kao taoca.

Volfgang Priklopil oteo je Natašu još kao devojčicu i držao je u podrumu svoje kuće u Beču poput roba, tukao je, izgladnjivao i zaključavao pod zemlju sve dok devojka nije 23. avgusta 2006. iskoristila priliku i konačno pobegla.

44-godišnji Priklopil se istog dana ubio bacivši se pod voz.

Danas 28-godišnja Austrijanka, koja još uvek prolazi terapije, dala je intevju za Sunday Night na Channel Seven, a novinarku Rahni Sadler provela je kroz kuću u kojoj su se odigrale stravične scene i u kojoj vikendom živi.

Prilikom dolaska pitala je novinarku oseća li se u redu što su došle ovde, a potom je objasnila kako dolasci u tu kuću na nju deluju terapeutski na pozitivan način, piše Daily Mail.

Oteta kao devojčica, 10 godina bila u zatočeništvu: Evo kako danas živi Nataša (28)! (FOTO)

Foto: Prinstscreen/ youtube/ Top News Channel
Foto: Prinstscreen/ youtube/ Top News Channel

Kampuš nije mnogo komentarisala Priklopila, ali rekla je da je imao dve strane ličnosti - crnu, šizofrenu stranu brutalne osobe bez trunke savesti i drugu stranu, hrabre i zgodne osobe. Od pet kvadratnih metara velike prostorije u kojoj je Kampuš većinu vremena provodila, danas su ostali samo goli zidovi.

Mlada Austrijanka kaže da nije htela prodati ili spaliti tu kuću do temelja zato što "nije htela da se pretvori u znamenitost ili tematski park". Ona svaki vikend nastavlja da čistiti kuću od dna do vrha, upravo onako kako je morala pod prijetnjom kazne pre deset godina. Kuća deluje netaknuto, poput vremenske kapsule.

Uprkos činjenici da je zaradila gotovo pet miliona funti od televizijskih intervjua, knjiga i saradnji na filmovima, Nataša se i dalje bori s demonima.

A celi slučaj još nije ni gotov i sledi novo saslušanje koje se tiče samoubistva Priklopila. Naime, dvojica patologa našla su dokaze da bi zlostavljač mogao biti i ubijen, ali to se još uvek istražuje.

Kampuš je od svog otmičara dobila kuću i automobil, a time ima i fizičku povezanost s prošlošću. Njeni psihijatri se slažu da bi trebala da krene dalje i rešiti se nekretnina. Ona još uvek vikende provodi u kući koja joj je ukrala detinjstvo gde uporno čisti prostorije.

Postavili klopku ćerki (13), saznali gorku istinu: Svaki roditelj mora da pogleda! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs