Igra psihe i duše

Najteži teret koji čovek nosi: Kako oprostiti sebi?

Možda ste prošli kroz mnoga negativna iskustva koja su u vama ostavila tragove energije krivice i potrebu za oproštajem, ali vaše "niže Ja" vam to ne dozvoljava
Lifestyle
19:58h Autor:
Najteži teret koji čovek nosi: Kako oprostiti sebi?
Foto: Shutterstock

Jedna od najvećih poteškoća sa kojima se ljudi suočavaju jeste oproštaj koji treba sami sebi da poklone.

Kažnjavate sebe zbog greške koje ste počinili u prošlosti ili zbog stvari koje mislite da ste učinili u prošlosti i ne možete sebi da oprostite za ono što ste učinili.

Morate da zapamtite da je život kratak i da ga treba provesti u učenju i promenama. Treba da naučite i kako da transformišete staru energiju u novu, odnosno otpustite prošlost i otvorite se budućnosti.

Ne smete da čuvate krivicu u svojoj energiji, ne smete da imate strah u svojoj energiji, jer vas takva energija usporava i zaustavlja u podizanju vibracije.

Kako biste napredovali i podigli svoju svest, morate da prestanete da sebe kažnjavate tako što osećate strah, krivicu, namerno ne zaboravljate. Te emocije ne bi trebalo da postoje, jer nemaju svrhu, nemaju temelj, ništa ne popravljaju.

Naučili ste svoju lekciju, ali iz nekog razloga vaše vam "niže Ja" govori da ste počinili grešku, kako ste delovali protivno svojoj religiji, porodici ili nečemu drugom. To nešto može da bude i iz prošlog života.

Proročanstvo Vilkersona od pre 40 godina: Prvo se ostvarilo, drugo nas tek čeka i tera strah u kosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Možda ste prošli kroz mnoga negativna iskustva koja su u vama ostavila tragove energije krivice i potrebu za oproštajem, ali vaše "niže Ja" vam to ne dozvoljava. Ne dozvoljava vam da sebi oprostite, i ne samo sebi, nego i drugima.

Recite sebi da je to bilo iskustvo učenja. Samo recite sebi da je ta situacija bila u svojstvu lekcije i otpustite je. Ne zadržavajte se na njoj i ne hranite je energijom.

Ako to učinite, videćete da ćete napredovati mnogo brže. Ako osećate da postoji nešto što morate da otpustite, otpustite. Recite sebi da je to deo prošlosti i da u vezi toga više nemate emocija.

Bog vas ne osuđuje, samo vi osuđujete sebe. Božanska energija, kakvu je mi poznajemo, čista je energija ljubavi, oproštaja, ljubaznosti i saosećanja.

Otpustite sve za šta ste vezani i što ima predznak negativnog. Nema toga za šta morate da budete vezani. Jedino što morate jeste da budete Vi i otpustite sve drugo.

Bog vam neće oprostiti samo ovo: Najveći greh današnjice!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs