pročitajte

Pevačica Krenberisa se predozirala: Ceo život se borila sa anoreksijom i depresijom, ostavila za sobom troje dece! (VIDEO)

Kad su Krenberis krenuli sa tada strašno popularnim Suedeom na turneju po Americi, britanski mediji nisu ih baš doživljavali kao veliki bend

Muzika
Autor:
Pevačica Krenberisa se predozirala: Ceo život se borila sa anoreksijom i depresijom, ostavila za sobom troje dece! (VIDEO)
Dolores O'Riordan, Foto: Profimedia

Niko nije očekivao da će zaseniti Suede, kojima su bili predgrupa, i da će se njihov album prodati u pet miliona primeraka samo na toj turneji.

Krenberis su se probili pjesmom "Linger", koju je pevačica Dolores O'Riordan napisala o svom prvom poljupcu. Njen neobičan glas i izgled najzaslužniji su za uspeh benda u svetu.

Irkinja je rođena 1971. godine u Limeriku kao najmlađa od sedmoro dece. Uglavnom se družila sa svojom braćom, koji su je upoznali s rokom i metalom, a istovremeno je svirala orgulje u crkvi.

Kad je imala 18 godina, bila je na audiciji za grupu "Cranberry Saw Us", a dobila je angažman jer je otpevala "Linger". Najveći uspeh postigli su baš na turneji sa Suedeom, a prvi album, "Everyone Else Is Doing It, Why Can't We?", objavili su 1993. godine. Iduće godine usledio je i "No Need To Argue", na kojem je bio hit "Zombie". Dolores ga je napisala nakon oružanog napada IRA-e u Varingtonu. Ukupno su snimili pet albuma do konačnog raspada 2013. godine.

Dolores je teško pao iznenadni uspeh s grupom. Potpisali su ugovor na dve godine s izdavačkom kućom i obavezali se na celu godinu odrađivanja turneje. Čak i nakon što je slomila nogu, Dolores je morala da odradi koncerte, pa je na nekim nastupima bila u invalidskim kolicima.

"Da smo barem uzeli pauzu, ko zna, to bi možda pomoglo. Ali, bili smo tako mladi kad smo počinjali. Potpisali smo na te dve godine, a nismo znali koliko će nam biti teško. Neprestano smo radili i na kraju smo izgoreli", rekla je pevačica.

Iako se od muzičkog menadžera Dona Bartona rastala nakon 20 godina braka, ostali su u dobrim odnosima zbog troje zajedničke dece.

"Nije dobro stalno raditi. Svako treba malo ravnoteže u životu", rekla je jednom.

Tek pre nekoliko godina priznala je da ju je porodični prijatelj seksualno zlostavljao kad je bila dete. Zbog svega toga, Dolores je obolela od anoreksije i depresije, s kojim se dugo borila.

Pre pet godina pokušala je da se predozira, a kasnije je rekla kako je to bio znak da mora ostati sa svojom decom.

Krenberis su se raspali 2003. godine, a ona je krenula u solo karijeru. Ipak, s kolegama iz benda ponovno se našla 2009. godine, kada su bili na svetskoj turneji. Trajalo je do 2013.

Pre četiri godine uhapšena je na aerodromu jer je vređala policajce, a nakon toga dijagnostifikovali su joj bipolarni poremećaj. Bila je u prilično lošem stanju, a nakon intervjua s njom, novinar Bari Egan, inače njen prijatelj, izjavio je kako je bila "neverovatno tužna".

"Bojim se da neću dugo živeti. Moram da se podsećam da usporim. Znam da neću živeti dugo. Ako doživim 50., biću srećna. Stvarno to mislim", rekla je tada.

Prošle godine najavila je kako želi da snimi album i ponovno da ide na turneju.

"U poslednjih pet godina nisam radila puno. Ponekad prolaziš kroz takve periode u kojima ne pišeš muziku, samo se nosiš sa svojim privatnim životom", rekla je. Odnedavno je sa svojim partnerom Oleom Koretskim i bivšim basistom Smitsa, Endijem Rurkom, pokrenula muzički projekat DARK, a u Londonu je bila kako bi sa bendom "Bad Wolves" snimila obradu kultne pesme "Zombie".

Njeni su prijatelji izjavili kako je u poslednje vrieme bila strašno depresivna, kao i da je patila od jakog bola u leđima. Nezvanične informacije za sada govore kako je O'Riordan u londonskom Hiltonu preminula od predoziranja fentanilom, odnosno tabletama protiv bolova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs