Muzički spektakl

2 Cellos nastupaju 12. jula na Egzitu: Violončelisti koji su osvojili svet!

Njihove izvedbe popkulturnih hitova, od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu
Muzika
10:26h
2 Cellos nastupaju 12. jula na Egzitu: Violončelisti koji su osvojili svet!
Foto: Promo

Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser poznatiji kao 2 Cellos, osvojili su svet svojim virtouznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula osvajaju i glavnu binu Egzit festivala!

Njihove izvedbe popkulturnih hitova, od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije muzičkih veličina kakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio:

“Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni! Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa."

A jedna od omiljenih bina Egzit festivala, Huawei Fusion, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora.

Prvi dan festivala nam, pored The Afghan Whings, Che Sudaka, Oratnitza i Quimby, dovodi i Disciplin A Kitchme, S.A.R.S, Kal, Sopot i Killo Killo.

U petak, 11. jula na istoj bini predstaviće se miljenici domaće publike i majstori nastupa uživo, Asian Dub Foundation, Hathors i Seward, a pridružiće im se Kanda, Kodža i Nebojša, Punčke i Frau Casio.

Treći dan Egzit festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend Shapeshifter, a isti dan sviraće i Bombaj Štampa, Rundek Cargo Trio, Atheist Rap, Bernays Propaganda, Dvadesetorica, Love Hunters i Cotton Pickers.

Za poslednji dan festivala

već su najavljeni holandski Birth of Joy, berlinski Mighty Oaks, japanski Tricot i internacionalni Between Sky and Earth. Na finalnom danu Egzita sviraće i Beogradski sindikat, Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Bend, Dejan Petrović Big Band i Pips, Chips & Videoclips.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs