Plaše je se i najhrabriji

Moćna vlaška ljubavna magija: Čini kojima Vlajine hvataju muškarce!

Timočka krajina je, u tradiciji i srpskog i vlaškog življa, kraj koji je sačuvao autentična prastara verovanja i rituale. Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama
Lifestyle
21:02h Autor:
Moćna vlaška ljubavna magija: Čini kojima Vlajine hvataju muškarce!
Foto: Thinkstock

Jedna od bolesti za koju savremena medicina nema leka, a veruje se da je vlaške vračare leče bez problema jeste impotencija. D.K. iz krajinskog sela Kobišnice, naočit i krupan četrdesetšestogodišnji muškarac, priča nam da zbog posesivnosti jedne žene i vlaške ljubavne magije, umalo nije ostao bez glave:

"Mi Vlasi verujemo u vlašku magiju. To nam je u genima. Vlaška magija je deo naše tradicije. Oduvek je postojala i zauvek će postojati. Jednostavno, mi živimo sa tim. Međutim, ono što se meni desilo pre nekoliko godina, prevazilazi čak i najkošmarnije snove. Jedna moja poznanica, iz susednog sela, bila se zagledala u mene, a da ja to nisam znao. Prilikom nekoliko naših susreta, a uvek je to bilo u društvu zajedničkih prijatelja, ona je meni pokušavala da stavi do znanja da joj je stalo do mene. Na žalost, ili na sreću, ja to nisam shvatio, pa je ona rešila da za moje osvajanje angažuje jednu babu, vračaru iz Vratne. Ja, do tada pun one muške snage, odjednom shvatim da moja seksualna moć, ali i snaga uopšte, drastično opada.

Ovako radi ciganska magija: Rituali za privlačenje ljubavi!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Kao i svaki Vlah, pomoć sam i ja zatražio od vračare. Međutim, ta prva vračara koju sam posetio, nije uspela da reši moj problem. Isto je bilo i sa drugom, trećom... A meni je bivalo sve gore i gore. U predelu donjeg stomaka nešto me je seklo kao nožem. Bezbroj puta na dan. Izgubio sam apetit. Svako jelo mi se gadilo, imao sam neprestane mučnine i stalnu vrtoglavicu. Naglo sam gubio na težini, tako da su se moji ukućani uplašili da bolujem od neke opake bolesti i insistirali da moram kod lekara. Međutim, lekarski nalazi i analize krvi i urina nisu ništa pokazivali. Medicina nije mogla pronaći razlog takvog mog stanja. I onda, kada mi je već i sam život, bio doveden u pitanje, jedna vračara iz Male Kamenice, uspela je da reši moj problem. Njoj je pošlo za rukom da skine čini koje mi je druga vračara napravila. Gotovo trenutno mi se povratio apetit, glava razbistrila, a snaga počela da se vraća. E ta vračara mi je rekla da one pre nje nisu mogle da razbiju čini jer je u njihovom pravljenju korišćena – menstrualna krv!"

Magijsko svojstvo ogledala: Obratite pažnju, nije svejedno gde se ogledate!

Menstrualna krv je inače jedan od najčešćih rekvizita za verske obrede odvajkada i širom sveta, u svim kulturama, piše Jasna Jojić, veliki poznavalac vlaške magije. I Vlahinje kao i Srpkinje i sve druge žene, nose to u genima. O tome su pisali i Sigmund Frojd i Fridrih Engels… A, Klod Levi Stros je zabeležio više od stotinu mitova koji imaju veze sa moćima menstrualne krvi i paničnim strahom od devojčice koja dobija prvu menstruaciju i bojazan od žene koja ima menstruaciju. Zato je seks tokom ciklusa oduvek bio tabu za muškarce, a žena ga je na njega mamila – mit je odvajkada, da se nikada neće osloboditi žena sa kojim su opštili tokom ciklusa. U nekim se narodima u to toliko veruje da žene stavljaju po kap menstrualne krvi u kafu ili vino… Izgovore nekoliko čarobnih reči i kad muškarac popije, poludi

Vlaška magija je magija prirode i prati njene ritmove. Nije slučajno da menstrualni ciklus kod žena traje 28 dana, baš onoliko koliko traje i lunarni ciklus. Zbog toga je boginja-majka u raznim kulturama bila i boginja Meseca. Žene podsvesno znaju, a vlaške vračare ponajviše, da je menstrualna krv moćnija od krvi bilo koje podnete žrtve u ritualima koji to zahtevaju. Zato su čini napravljene u ritualima u kojima se koristi menstrualna krv jedne od najmoćnijih i veoma ih je teško otkloniti.

Ruski protojerej otkrio: Čemu služi sveta voda i kako razlikovati verski obred od sujeverja

Među najzanimljivijim magijskim ritualima za izazivanje impotencije je jedan sa prstenom. Po zapisu dr Aleksandra Nicića i dr Jovan Protića, žena sa kojom muškarac ima seksualni odnos pogleda ga dok spava kroz prsten zamočen u menstrualnu krv. Muškarac nakon toga oseća stalnu potrebu za njom, žiganja i trnjenje ispod pleksusa.

Timočka krajina je, u tradiciji i srpskog i vlaškog življa, kraj koji je sačuvao autentična prastara verovanja i rituale. Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama. Jednu od najvećih tajni – ženski menstrualni ciklus, ni savremena nauka ne uspeva da dokuči do tančina.

Da li timočke žene poznaju tajnu ženskog ciklusa i moć menstrualne krvi više i od savremene nauke, ostaje nam samo da nagađamo. Ali vam svakako ne želimo da budete meta rituala u kome je korišćena menstrualna krv.

Pazi ko ti ide u susret kad ujutru izlaziš iz kuće: Znakovi koji predskazuju budućnost!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs